Jablečné palačinky se skořicí

Klasické palačinky znají všichni. Mléko, vejce, bílá mouka. S palačinkami se ale dá všelijak vyhrát. Třeba do těsta nastrouhat jablka a přidat skořici. Je to výborné!

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Jablka jsou tak báječný dar přírody, že snad neexistuje případ, kdy by mohla něco zkazit… Sněhurka by asi nesouhlasila, kdyby jí ale trpaslíci udělali ke snídani tyto jablečné palačinky, hned by otočila 🙂

Budete potřebovat (8 menších palačinek)

  • 300 ml mléka
  • cca 200 g mouky
  • 2 vejce
  • 2 na hrubo nastrouhaná oloupaná jablka ( cca 200 g)
  • 2 bio vanilkové cukry
  • půl lžičky skořice

Postup

  1. Vejce rozšlehejte s mlékem. Pokud chcete, můžete použít i rostlinné nebo ořechové.
  2. Přidejte mouku, můžete ji prosít. Ochuťte vanilkovým cukrem, skořicí a na závěr vmíchejte nastrouhaná oloupaná jablka. Pokud nechcete použít vanilkový cukr, těsto lehce oslaďte jinak, více či méně alternativně 🙂
  3. Teď těstu dejte chvíli pokoj, aby mouka nabobtnala a vše se propojilo.
  4. Palačinkovou pánev potřete tukem, doprostřed dejte 2 malé naběračky těsta a krouživým pohybem rozprostřete. Opékejte z obou stran do zlatova.

S palačinkami dále pracujte, jak jste zvyklí. Můžete je potřít marmeládou, povidly, přidat zakysanou smetanu nebo hustý řecký jogurt.

Připravte je v neděli ráno ke snídani a probuďte své milé strávníky příjemnou vůní s nádechem vanilky a skořice 🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další recepty na myšičce

Salát s pečeným křupavým květákem a domácím ranch dressingem

Výživný salát plný barev, chuti a vlákniny. V hlavní roli růžičky květáku, které jsou atraktivně ochucené a do křupava upečené...

Pita sandwich s vege kuličkami a domácím dipem

Pita plná chuti s "nemasovými" kuličkami. Inspirujte se a zapojte do jídelníčku luštěniny...atraktivně. Když kuličky správně ochutíte, je vyhráno......

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Reklama partnera myšičky