Klasické palačinky znají všichni. Mléko, vejce, bílá mouka. S palačinkami se ale dá všelijak vyhrát. Třeba do těsta nastrouhat jablka a přidat skořici. Je to výborné!
Jablka jsou tak báječný dar přírody, že snad neexistuje případ, kdy by mohla něco zkazit… Sněhurka by asi nesouhlasila, kdyby jí ale trpaslíci udělali ke snídani tyto jablečné palačinky, hned by otočila 🙂
Budete potřebovat (8 menších palačinek)
300 ml mléka
cca 200 g mouky
2 vejce
2 na hrubo nastrouhaná oloupaná jablka ( cca 200 g)
2 bio vanilkové cukry
půl lžičky skořice
Postup
Vejce rozšlehejte s mlékem. Pokud chcete, můžete použít i rostlinné nebo ořechové.
Přidejte mouku, můžete ji prosít. Ochuťte vanilkovým cukrem, skořicí a na závěr vmíchejte nastrouhaná oloupaná jablka. Pokud nechcete použít vanilkový cukr, těsto lehce oslaďte jinak, více či méně alternativně 🙂
Teď těstu dejte chvíli pokoj, aby mouka nabobtnala a vše se propojilo.
Palačinkovou pánev potřete tukem, doprostřed dejte 2 malé naběračky těsta a krouživým pohybem rozprostřete. Opékejte z obou stran do zlatova.
S palačinkami dále pracujte, jak jste zvyklí. Můžete je potřít marmeládou, povidly, přidat zakysanou smetanu nebo hustý řecký jogurt.
Připravte je v neděli ráno ke snídani a probuďte své milé strávníky příjemnou vůní s nádechem vanilky a skořice 🙂