Recept

Italské sezamové cookies – skvělé s jogurtem ke snídani

Tyto cookies jsou jedinečné v tom, že jsou obalené v sezamu, který získá po upečení báječnou "opraženou" chuť a také v tom, že nejsou tvrdé. S jogurtem a ovocem jsou proto ideální ke svačince nebo snídani.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Tento recept vychází z tradičních italských sezamových sušenek/koláčků, ingredience jsem si ale upravila tak, aby mi vyšly akorát na jeden plech.

Popravdě nevím, jak tento výtvor nazvat. Cookies, sušenky, měkké sušenky, koláčky? Asi je to jedno. Hlavní je, že jsou výborné, akorát sladké, voňavé po opraženém sezamu. Navíc jsou tak akorát měkké, takže jsou “příjemné” k jídlu. Ani si nevylámete zuby, ani nedrobí, ani se nerozpadají, jsou dobré i druhý den a hodí se i jako sváča do školy.

A kdyby vám náhodou nějaké zbyly, tak jsem přesvědčená o tom, že budou chutnat i kachnám a labutím 🙂

Na 1 plný velký plech budete potřebovat

  • 300 g mouky (experimentujte, já dala půl celozrnnou špaldovou a půl hladkou)
  • 100 g másla
  • 2 velká vejce ( žloutky do těsta, bílky na potření)
  • 70 g cukru ( tmavý třtinový, kokosový atd.)
  • cca 50 ml mléka (dala jsem ovesné)
  • 3 lžíce citronové šťávy
  • špetku soli
  • 1 lžíci medu
  • půl lžičky bio kypřícího prášku do pečiva
  • semínka loupaného sezamu na posypání sušenek

Postup

  1. Všechny ingredience kromě bílků a sezamu zpracujte v kompaktní těsto. Zabalte ho do potravinové folie a nechte odležet alespoň hodinu. Z těsta vytvarujte váleček, z něj odkrajujte max. centimetrová kolečka, která v ruce dotvarujte.

  2. Bílky jen lehce promíchejte, nechte je jak jsou, průhledné a vymáchejte v nich každou placičku. Jak je mokrá hned ji položte do mističky se sezamem a přendejte na plech vyložený pečícím papírem.

  3. Pečte na 180 stupňů asi 17 až 20 minut podle vaší trouby. Barva jednoduše napoví, že je hotovo. Sušenky zezlátnou a sezam bude lehce opečený. Vše vidíte na fotkách 🙂

Jednoduché, výborné … 🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...