Recept

Italská rajčatová polévka s černými olivami

Rajčatovou polévku lze pojmout mnoha způsoby. Po česku, po indicku, po maďarsku, po thajsku nebo také po italsku. A k tomu stačí opravdu málo. Pár oliv, italské bylinky a kousek kvalitního sýra.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

V letním období si černé olivy nejraději dopřávám v zeleninových či těstovinových salátech, v zimních měsících mi zase více sednou třeba v této rajčatové polévce, která získá díky rozmixovaným olivám intenzivní chuť.

 Potřebujete

  • 2 plechovky sekaných rajčat ( kupuji v BIO kvalitě)
  • 2 hrsti černých vypeckovaných oliv ( + další na ozdobu)
  • 1 cibuli a stroužek česneku
  • Olivový olej
  • 500 ml vývaru
  • Sůl, pepř
  • Koření “italské bylinky” ( obsahuje oregano, bazalku, rozmarýn, petržel, tymián atd.)
  • Sýr Grana padano nebo Parmezán

 Postup

  1. Cibuli nakrájím na kostičky a orestuji na olivovém oleji. Ke konci nechám krátce orestovat stroužek česneku a ihned vliji rajčata a vývar.
  2. Přidám olivy, trochu soli, pepře, italské sušené bylinky a nechám 10 minut provařit.
  3. Vše rozmixuji do hladka a případně zředím do požadované konzistence.

 TIP

Pokud mají rajčata sezónu, je možné polévku připravit z čerstvých rajčat. Stačí je spařit, oloupat, nakrájet a použít stejně jako sekaná rajčata.

Každý talíř polévky pak doplním o nasekané olivy, čerstvou petržel a na jemno nastrouhaný vyzrálý tvrdý sýr.

Rajčata a olivy nikdy nezklamou 🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...