Žádná ze surovin v této polévce se nevaří déle, než 15 minut, je tedy logické, že ji budete mít za chvíli na stole. S jejím každým dalším uvařením budete mít „v ruce“ její dochucení, které je u této polévky docela zásadní. Základ je celkem univerzální, můžete z ní tedy udělat jemnou, kyselou nebo naopak pikantní polévku. Já ji mám nejraději dochucenou kyselým umeoctem.
Jen pozor na to, že UMEocet je už sám o sobě dost slaný, na rozdíl od klasického octa.
Zahušťování jáhlovými vločkami
Dřív, než je přidám jako zahušťovadlo do polévky, vyrobím z nich „kašičku“ tak, že cca 4 lžíce jáhlových vloček zaliju horkou vodou, nechám pár minut bobtnat, rozmixuji do hladka a vliju do polévky. Toto dělám, když nechci používat bílou mouku …
Rostlinná smetana – v čem je její výhoda?
Klasickou smetanu můžete čas od času nahradit rostlinnou smetanou. Je sice dražší, ale zase méně kalorická a stravitelnější. Je k sehnání ve větších supermarketech, drogerii DM nebo zdravých výživách. Ve většině případů máme v našich jídelníčcích živočišných tuků až až, tak proč organismu neodlehčit…
Dobrou chuť!
Sdílet recept myšičky na: