Když jsem poprvé připravovala hrachové karbanátky, věděla jsem, že mně chutnat budou. Víc mě ale překvapilo, že chutnaly i dětem. Jedly je pak i za studena a mazaly si na ně jogurtový dip…
Některé druhy karbanátků či placiček připravuji v troubě. Tyto však opékám klasicky na pánvi, aby byly karbanátky hezky křupavé…
Z poloviny tradičního půlkilového balení hrachu (tedy z 250 g suchého hrachu) jsem udělala 8 karbanátků.
Batátová kaše se připravuje úplně stejně jako bramborová. Batáty oškrábu, nakrájím na kostky a uvařím v menším množství osolené vody do měkka. Snažím se, aby se voda spíše vyvařila a nemusela jsem pak nic “vylévat do dřezu”. V batátech tak zůstane více živin. Na koho jsou samotné batáty “moc”, doporučuji nakombinovat je s bramborami.
Když už budete hrách namáčet a vařit, použijte rovnou celé balení nebo cca půl kila. Část uvařeného hrachu pak použijte na karbanátky, zbytek na polévku či kaši.
> ☝️Dalším výborným tipem na netradiční karbanátky jsou tyto šťavnaté kedlubnové karbanátky s domácím jogurtovým dipem.🐭
A nejlepší na těch všech karbanátkách je, že se můžou udělat pokaždé jinak. Když jsou správně ochucené a dobře opečené, skvěle poslouží spolu s přílohou jako hlavní jídlo, ale také samotné jako svačina do krabičky na cestu.🙂
Sdílet recept myšičky na: