Přidat do různých gulášových polévek luštěninu není nic nového. Výborné jsou fazole, cizrna, pro praktičnost a rychlé změknutí je skvělá červená čočka.
Červenou čočku lze koupit v několika verzích. Loupanou červenou čočku, loupanou červenou čočku půlenou a celou neloupanou červenou čočku.
Loupaná a půlená červená čočka, který vyniká svojí zářivou oranžovou barvou, má výborné zahušťovací schopnosti. Pokud ale chcete v polévce méně “kejdy” a více struktury, doporučuji celou neloupanou červenou čočku.
Tu jsem zvolila i pro tento recept.
Střední hrnec polévky
Na závěr je už na každém, zda preferuje hustší “eintopf” nebo přidá dle potřeby trochu vody či vývaru navíc.
Toto je další z polévek, která je, alespoň u nás, sázkou na jistotu.
Sdílet recept myšičky na: