Recept

Grilovaný sýr halloumi se zelenými fazolkami na česneku

Toto jídlo můžete mít s přehledem do 5 minut na talíři. Halloumi je totiž možné klasicky grilovat, ale také opékat na grilovací pánvi nebo v troubě. Perfektní je dohromady s křupavými zelenými fazolkami.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Halloumi. Středomořská specialita, sýr, který už dnes běžně seženete. Má vynikající, zajímavou, přesto neutrální chuť, kterou je možné doladit bylinkami, kořením či jen pepřem a olivovým olejem.

Jeho hlavní benefit spočívá v tom, že se neroztéká ani při vysokých teplotách, takže se s ním dá všemožně řádit při grilování, zrovnatak poslouží jako vděčná “rychlovka” z pánve.

 Potřebujete

  • Sýr halloumi nakrájený na plátky
  • Zelené fazolky (měla jsem mražené)
  • Olivový olej
  • Sůl, pepř, česnek
  • Jako chuťovku k sýru může být “čatní”, já jsem si dala quacamole z avokáda

 Postup

  1. Sýr nakrájím na plátky a osuším pomocí papírové utěrky. Když je čas, je možné ho i naložit do marinády, bohatě ale postačí ho opepřit a opéct či ogrilovat z obou stran do zlatova. Když je hotový, je možné ho doladit ještě zelenými bylinkami a pár kapkami citronové šťávy.
  2. Zároveň si vedle na pánvi orestuji zelené fazolky na olivovém oleji. Dochutím je solí, pepřem a na závěr česnekem. Jsou hotové během pár minut.

Talíř pak ještě můžete doladit o malou mističku nějakého čatní, já jsem měla chuť na avokádový dip quacamole, který jídlu dodal nejen říz, ale i živiny navíc.

Extra rychlé, zdravé, syté 🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...