Recept

Grenadýrmarš s tempehem – jídlo chudých moderně

Grenadýrský pochod je jednoduché a moc dobré jídlo. Tentokrát vylepšené o tempeh ...

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Grenadýrmarš nebo také “Granátnícký pochod” je jednoduchý pokrm, který znáte možná od svých babiček. Původ jídla sahá až do období napoleonských válek, kdy měla armáda problémy se zásobováním a kuchaři k dispozici pouze těstoviny a brambory. Jídlo se pak předávalo z generace na generaci s jeho různými chuťěmi a vylepšeními.

Jsou známe verze s paprikou, houbami, pro “bohatší” pak s uzeným, slaninou či kouskem klobásy. Tak proč nezkusit verzi s [TEMPEHEM](http://www.varilamysicka.cz/slovnik/tempeh “TEMPEHEM”) 🙂

Přesné množství brambor a těstovin neřešte, oproti bramborám se ale většinou dává poloviční množství těstovin.

Na 4 porce budete potřebovat

  • 600g uvařených brambor
  • 300g uvařených těstovin (ideálně fleky, můžete použít celozrnné)
  • 1 uzený [tempeh](http://www.varilamysicka.cz/slovnik/tempeh “tempeh”)
  • Cibuli
  • Olej
  • Na dochucení – červenou papriku, sůl, pepř, drcený kmín

Postup

  1. Na oleji orestujte cibuli do zlatova a přidejte na jemno pokrájený tempeh.
  2. Zasypte červenou paprikou, krátce promíchejte a přidejte uvařené brambory a uvařené těstoviny.
  3. Vše důkladně promíchejte, ochuťte solí a pepřem, případně ještě paprikou.

Výhodou této verze receptu je dostatečný obsah bílkovin. Přidáte-li navíc na talíř k tomuto jídlu zeleninu, buď čerstvou nebo ve formě [pickles](http://www.varilamysicka.cz/slovnik/pickles “pickles”), snížíte tím celkovou glykemickou nálož jídla.

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...