Recept

Gnocchi se sladkokyselým dušeným zelím a opečeným tofu

Na přípravu nenáročné bezmasé jídlo, jehož šťavnatost zajišťuje pořádná porce vychytaného podušeného kysaného zelí. Opečené tofu jídlo doplní o další chuť a rostlinné bílkoviny. Vhodné i jako jídlo do krabičky.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

 Ingredience na 4 porce

  • Noky nebo menší nočky na 4 porce
  • 1 balení tofu (použila jsem ochucené “marinované”
  • Olej nebo máslo Ghí
  • Koření na tofu – já jsem teď použila Davídkovo NEMASO

Na zelí

  • 1 velká cibule
  • 1 balení bílého kysaného zelí (500 g)
  • 1 velké sladší jablko
  • Vývar na podlití (menší hrnek)
  • 1 vrchovatá lžička tmavého přírodního cukru s vyšším obsahem melasy – použila jsem Mauritius Muscovado

 Postup

  1. Nejdříve si dám dusit zelí. Cibuli nakrájím na drobno a orestuji ji na tuku mírně do zlatova. Přidám propláchnuté překrájené kyselé zelí a oloupané na hrubo nastrouhané jablko. Ochutím solí, přidám lžičku tmavého cukru, drcený kmín a krátce zarestuji. Podliju malým hrnkem vývaru a dusím pod pokličkou na mírném stupni alespoň 30 minut. Pokud chci zelí kyselejší, doladím ho na závěr troškou jablečného octa. Zelí nijak nezahušťuji.

  2. Noky připravím podle návodu. Když mám čas, dělám buď domácí noky nebo rychlejší halušky.

  3. Tofu osuším papírovou utěrkou a nakrájím na malé kostičky. Ty krátce opeču na tuku do zlatova. Kostičky tofu dle situace doladím kořením.

  4. V hluboké pánvi nebo hrnci důkladně promíchám noky se zelím a na talíři ozdobím opečeným tofu. Hotovo!

 TIP č. 1

Místo tofu můžete použít kostičky nakrájeného tempehu. Pro tento recept doporučuji uzený. Skvěle vyváží jemnou chuť noků.

 TIP č. 2

Pokud použijete přírodní tofu, doporučuji ho po krátkém opečení ochutit kořením. Vyzdvihnu zde jedno, které se hodí na “jídla se zelím”. Koření VALACH je vyladěnou kombinací uzené a lahůdkové papriky, cibule, česneku a bylinek. Typově se hodí do tradičních “zelných” jídel, dokáže však i z bílého nevýrazného “sojového sýra” vykouzlit atraktivní zdroj bílkovin.

> ☝️Další recept na noky? Doporučuji vyzkoušet tyto noky se smetanovou houbovou omáčkou.

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...