Recept

Omeleta z trouby “Frittata” se žampiony, baby špenátem a sýrem

Vaječná omeleta, která má nekonečně mnoho verzí. Tato verze se připravuje v troubě a není na ní co zkazit. Kombinace orestovaných žampionů, špenátu a kvalitního sýra je prověřená a vynikající.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Recept pochází z Itálie. Tradičně se frittata připravuje jen na pánvi, uznávaná je ale i verze z trouby. Verze z trouby je zcela stress – free, protože nevyžaduje žádné hlídání pánve a stepování u plotny.

 Na 4 porce potřebujete

  • 8 vajec
  • 250 g žampionů (bílé, krémové)
  • 100 g čerstvého baby špenátu
  • 80 g nastrouhaného vyzrálého sýra (
  • 4 lžíce smetany (může být i rostlinná)
  • Olivový nebo avokádový olej
  • Na dochucení sůl, pepř, může být i nasekaná lahůdková cibulka

 Postup

  1. Žampiony oloupu, nakrájím na plátky a krátce orestuji na oleji na nepřilnavé pánvi. Ke konci k nim přidám baby špenát a jen ho nechám “zavadnout”. Tuto směs přendám do jiné misky.
  2. V jiné míse zase našlehám vejce, zjemním trochou smetany, někdy dám třeba i Ricottu. Ochutím solí, pepřem a přidám nastrouhaný tučnější sýr typu Old Gouda nebo Grana padano (Né nízkotučný Eidam )
  3. Tuto vaječnou směs vliju do pánve, počkám minutu a nahoru rozprostřu špenát se žampiony. Pánev pak rovnou dám do rozehřáté trouby na 175 stupňů a peču asi 15 minut.

 TIPY

  • Pánev samozřejmě nesmí mít plastovou rukojeť, musí být vhodná do trouby.
  • Pokud nemáte pánev vhodnou do trouby, nebo frittatu jednoduše nechcete péct v pánvi, můžete vaječnou směs rovnou nalít do nějaké formy vyložené pečícím papírem, jak jsem to udělala já, a navrch už pak jen dát směs z hub a špenátu.

Jednoduchá příprava a vždy skvělý výsledek 🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...