Recept

Fazolové karbanátky pečené v troubě

Červené fazole lze nejjednodušeji využít do polévek a eintopfů typu chilli con carne, snadno z nich ale můžete také vyrobit výborné karbanátky plné chuti.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Toto je moje vyzkoušená verze “směsi”, která vyhovuje konzistencí, chutí i složením.

Karbanátky jsou syté a plné vlákniny. I bez vejce drží krásně pohromadě. Chutnaly i dětem, což mě mile překvapilo 🙂

Na 9 středních karbanátků potřebujete

  • 250 g uvařených červených fazolí
  • 130 g na jemno posekané mrkve (nebo nastrouhané)
  • 1 cibuli
  • 2 lžíce drceného lněného semínka
  • 3 lžíce suché ingredience na dohuštění směsi ( kukuřičná strouhanka nebo různé vločky)
  • 2 lžíce rajčatové pasty (kvalitní protlak v bio kvalitě)
  • 2 lžíce olivového oleje do směsi
  • Na dochucení stroiužek česneku, lžíce majoránky, sůl, pepř

 Postup

  1. Mrkev na drobno posekám v malém robotu nebo nastrouhám a orestuji ji spolu s cibulí na olivovém oleji.
  2. Fazole rozmixuji. Nevadí, když nebudou úplně do hladka …
  3. Pak už jen vše promíchám dohromady. Orestovanou mrkev s cibulí ochutím majoránkou, solí, česnekem, pepřem, přidám drcené lněné semínko, rajčatovou pastu, olivový olej a zahustím kukuřičnou strouhankou nebo nějakými vločkami tak, aby směs byla akorát hustá a daly se v ruce tvarovat karbanátky.
  4. Karbanátky dám na plech vyložený pomaštěným pečícím papírem, ještě je lehce potřu olivovým olejem a peču na 200 stupňů asi 25 minut.

Hodí se k nim libovolný zeleninový salát nebo šťouchané brambory a samozřejmě nějaký domácí DIP z hustého jogurtu, který je možné ochutit rajčatovou pastou nebo také kari kořením.

Výborné jsou teplé i studené 🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...