Recept

Fazolové brownies bez mouky

Úžasná verze na oblíbený moučník brownies. V hlavní roli fazole a čokoláda. Voňavý, chuťově plný, neodolatelný... 🙂

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Než vznikla tato verze alternativních brownies, proběhlo několik pokusů, pokaždé s jiným složením. V mnoha receptech na fazolové brownies se používá banán, mně tady ale chuťově nesedí. Čokoládová chuť také často bývá zastoupena jen kakaem.

Mým cílem tedy bylo vytvořit “tak akorát” množství brownies bez banánu, bez mouky a s hořkou čokoládou uvnitř. Ostatně do originálních brownies čokoláda patří.

Tady je můj vyzkoušený osvědčený recept.🙂

Potřebujete

  • 1 plechovka červených fazolí ( po slití asi 300 g, nebo doma dostatečně uvařené fazole)
  • 3 vejce
  • 150 g kvalitní hořké čokolády
  • 100 g sypkého sladidla dle preferencí
  • 1 bio vanilkový cukr nebo vanilkový extrakt (lze vynechat)
  • 30 g sypkého kakaa
  • 1 lžička bio kypřícího prášku do pečiva
  • 4 lžíce rostlinného oleje (může být i jiný tuk, máslo apod.)

Postup

  1. Nejdříve si dám nad páru nebo do vodní lázně rozpustit čokoládu. Pozvolna.
  2. Fazole sliju a tyčovým mixérem je rozmixuji úplně do hladka. V průběhu mixování přidám 4 lžíce oleje.
  3. Celá vejce vyšlehám spolu se sladidlem a případně i vanilkovým cukrem do husté pěny.
  4. Fazolovou hmotu promíchám s čokoládou, pak s vaječnou pěnou a nakonec přidám kakao se lžičkou kypřícího prášku.
  5. Formu vyložím pečícím papírem, stěrkou do ní urovnám hmotu a dám péct na 175 stupňů asi na 35 – 40 minut. Hotovo! Krájím až po vychladnutí. 🙂

> ☝️A co se zbytkem hořké čokolády? Může se hodit třeba do těchto sušenek cookies s kousky čokolády🙂

Ať vám jde práce s čokoládou od ruky! 🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...