Pokud jste ještě neobjevili kouzlo luštěninových pomazánek, tak zkuste třeba tuto z červených fazolí a vajec. Skvělá je i na topinkách. Červené fazole je samozřejmě nejlepší si uvařit doma, pokud jste ale nováčci a nevíte, co čekat, klidně si pomazánku zkuste z konzervovaných fazolek. Tu jsem jednou narychlo vyráběla u přátel, kteří mi nevěřícně zírali pod ruku a hlásali: “…pomazánka z fazolí? Jako vážně? Tam se nedává žádná majonéza, ani sýr?” No chutí byli nadšeni 🙂
Místo jedné cibulky můžete dát klidně dvě. Záleží jen na vás, co snesete. Syrová cibule je každopádně zdraví velice prospěšná. V syrovém stavu jsou známé její antibiotické účinky či detoxikační účinky.
Luštěniny obecně by se při vaření měly solit až na konci. Sůl zpomaluje měknutí. Naopak přidáním trochy jedlé sody se doba varu zkracuje. V „měkčí“ vodě se luštěniny snáze uvaří.
Pokud jste se rozhodli fazole si uvařit, z části můžete vyzkoušet tuto pomazánku a zbytek fazolí využít třeba druhý den na chilli con carne, gulášovou polévku s fazolemi, kuskus se zeleninou a fazolemi nebo zeleninový salát.
V rámci zdravého životního stylu je dobré zvyknout si na to, že se při výrobě pomazánek můžeme snadno obejít bez mléčných výrobků.
Sdílet recept myšičky na: