Recept

Rychlé těstoviny s tuňákem a rajčaty

Rychlé šťavnaté těstoviny plné živin. Tuňák, sterilovaná rajčata, česnek, bylinky – povedená kombinace...

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Další rychlé jídlo, které budete mít do 20 minut hotové. Těstoviny uvařte „al dente“ a použijte spíše ty větší jako penne nebo farfalle. Drobné těstoviny by se mohly při promíchávání rozpadnout, což by estetickému dojmu příliš nepřidalo 😉

Budete potřebovat

  • 1 velké balení tuňáka v rostlinném oleji – ne drcený (prodávají se 3 malé konzervičky po 60g)
  • 1 plechovku loupaných rajčat (pokud budou kyselejší, můžete doladit lžičkou cukru)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 1 cibuli
  • těstoviny (můžete použít i celozrnné)
  • trošku vody, ve které se vařily těstoviny
  • zelené bylinky dle chuti (bazalka, petrželka)

Postup

  1. Těstoviny uvařte dle návodu a trošku vody, ve které se vařily, si dejte stranou.
  2. Cibulku nakrájejte na kostičky a zpěňte na olivovém oleji.
  3. Přidejte tuňáka (olej nedávám) a předem párkrát překrojená rajčata z konzervy.
  4. Přilijte cca deci vody z těstovin.
  5. Duste 10 minut a dochuťte česnekem a solí.
  6. Na závěr můžete ještě lehce podlít, aby se směs s těstovinami krásně propojila. Dolaďte zelenými bylinkami.

Jsou konzervovaná rajčata zdravá?

Výhodou konzervovaných rajčat je především jejich rychlé a snadné použití a celoroční dostupnost. Mnoho lidí se zbytečně domnívá, že konzervovaná rajčata nejsou zdravá. Není to pravda. Kvalitní konzervovaná rajčata mohou být lepší, než čerstvá, která jsou nedozrálá či špatně skladovaná. Při koupi však dbejte na kvalitu a vybírejte rajčata od “lepších” značek, která mají sladší a plnější chuť.

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...