Recept

Energetické kuličky v hořké čokoládě ze 4 ingrediencí- vláčné, sladké, výživné

Sladké, vláčné a výživné kuličky ze 4 ingrediencí. Namočené do kvalitní hořké čokolády chutnají jak báječný dezert.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Mám ráda chuť hořké čokolády. Někdy ale nemám náladu na její intenzivní chuť. Proto jsem ji spojila s dalšími výživnými ingrediencemi, které zasytí. Vše dohromady dokonale uspokojí chuť na něco dobrého a dodají postupně uvolňující se energii.

Nerada připravuji velké množství čehokoliv, proto jsem recepturu upravila na 12 kuliček. To je množství, které je tak akorát do skleněné krabičky.

Kuličky jsou sladké, vláčné, palec nahoru jim daly i děti.🙂

Ingredience

  • 50 g jemně mletých ovesných vloček (použila jsem verzi bez lepku)
  • 50 g sušených meruněk (použila jsem přírodní nesířené)
  • 50 g vlašských ořechů (hodily by se i pekanové)
  • 50 ml kokosového mléka (používám thajské v krabičce)

☝️ Pokud chcete kuličky sladší, můžete přidat malé množství preferovaného sladidla. Max.1 lžíci.

Na polevu

  • 2 až 3 řádky kvalitní hořké čokolády (použila jsem 78%)
  • 1 malý oříšek másla (poleva je pak krémovější)

Postup

  1. Vločky, meruňky a ořechy rozsekám na drobno.
  2. Smíchám s kokosovým mlékem. Když chci kuličky sladké, trošku hmotu osladím. Max 1 lžíce. V této verzi jsem použila erythritol.
  3. Hmotu nechám vychladit a ztuhnout v lednici alespoň hodinu. Pak lžičkou odebírám malé množství a tvořím kuličky.
  4. Čokoládu rozpustím s malým kouskem másla v malém rendlíku ve vodní lázni. Postupně v čokoládě vykoupu každou kuličku a dám ztuhnout na pečící papír.

Kuličky pak zavřu do malé skleněné dózy a nakládám s nimi jako s bonboniérou… 🙂

Tyto kuličky nejsou díky čokoládové polevě vhodné na bůhvíjaké převážení a přenášení a nejsou zvědavé na změny teplot. Pokud chcete sladké energetické kuličky, které něco vydrží, doporučuji vyzkoušet tyto kuličky ze 4 ingrediencí

Tak se do nich pusťte, stojí to zato! 🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...