Recept

Dýňovo – rajčatová polévka s mozzarellou

U krémových zeleninových polévek platí jedno - méně je více. Bohatě stačí dvě barevně si rozumící suroviny a základ na pěkně vypadající i chuťově vyladěnou polévku je tu.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Co se týče přesného množství dýně a rajčat, není zas až tak důležité. Když chci polévky celý hrnec, použiju celou dýni a více rajčat, když dělám jen 2 porce, bohatě stačí čtvrtka dýně a 2 rajčata.

 Potřebujete

  • asi 600 g nakrájené dýně zbavené semínek (Hokaido se nemusí loupat)
  • 200 g čerstvých rajčat
  • Zeleninový vývar
  • Olivový olej, sůl, pepř, mohou být zelené bylinky
  • Mozzarellu a hladkolistou petržel na ozdobu

Postup

  1. Dýni zbavím semínek a nakrájím na kostičky. Rajčata nakrájím na kousky.
  2. Dýni v hrnci chvíli opékám na olivovém oleji, pak přidám rajčata, osolím, opepřím a zaliju zeleninovým vývarem tak, aby byla ponořená. Vařím do změknutí dýně.
  3. Pak už jen polévku rozmixuji do hladka, skvěle to jde ve velkém mixéru. Doladím hustotu a chuť.

Toto je úplný základ, který stačí. S chutí si ale lze nadále pohrát a přidat třeba trochu kokosové smetany, chilli nebo každou porci ozdobit balzamikovým octem.

Rychlé, syté, výborné 🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...