Dobře ochucený bramborák je vděčná klasika...Má však i svoje osvědčené varianty. Zkuste bramboráky se zářivou dýní. Ozdobené smetanovým krémem a uzeným lososem jsou perfektní!
Množství ingrediencí stačí jednoduše přizpůsobit tomu, kolik toho chcete mít. Já vždy dávám dýni a brambory “půl na půl”. A buď přidám 1 nebo 2 vejce. Dohustím podle situace.
Teď jsem je dělala přesně takto.
Ingredience
300 g na hrubo nastrouhané dýně Hokkaido
300 g na jemno nastrouhaných brambor (nejlépe varný typ C)
1 vejce
1 střední cibule
Na dochucení sůl, pepř, česnek, majoránka, drcený kmín
Na dohuštění asi 4 lžíce kukuřičné strouhanky a 1 lžíce jemně mleté preferované mouky
Tuk na opékání bramboráků (Řepkový olej, Ghí atd…)
Postup
Dýni vydrbu, rozkrojím, vydlabu semínka. Nastrouhám na hrubo. Brambory oškrábu a nastrouhám na jemno. Část přebytečné vody sliju.
Přidám vejce, na drobno nakrájenou cibuli, dochutím kořením.
Směs dohustím kukuřičnou strouhankou a lžící mouky. Místo mouky lze použít i lžíci bramborového nebo rýžového škrobu.
Těsto dávám do pánve lžící, tvořím bramboráky a opékám na troše oleje z obou stran do zlatova. Pak bramboráky odsaju papírovou utěrkou.🙂
Výborné jsou samotné, občas je ale vylepším dalšími ingrediencemi. Teď to bylo Gervais rozmíchané s trochou citronové šťávy, dochucené solí a kousek uzeného lososa…