Recept

Dýňové bramboráky

Dobře ochucený bramborák je vděčná klasika...Má však i svoje osvědčené varianty. Zkuste bramboráky se zářivou dýní. Ozdobené smetanovým krémem a uzeným lososem jsou perfektní!

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Množství ingrediencí stačí jednoduše přizpůsobit tomu, kolik toho chcete mít. Já vždy dávám dýni a brambory “půl na půl”. A buď přidám 1 nebo 2 vejce. Dohustím podle situace.

Teď jsem je dělala přesně takto.

Ingredience

  • 300 g na hrubo nastrouhané dýně Hokkaido
  • 300 g na jemno nastrouhaných brambor (nejlépe varný typ C)
  • 1 vejce
  • 1 střední cibule
  • Na dochucení sůl, pepř, česnek, majoránka, drcený kmín
  • Na dohuštění asi 4 lžíce kukuřičné strouhanky a 1 lžíce jemně mleté preferované mouky
  • Tuk na opékání bramboráků (Řepkový olej, Ghí atd…)

Postup

  1. Dýni vydrbu, rozkrojím, vydlabu semínka. Nastrouhám na hrubo. Brambory oškrábu a nastrouhám na jemno. Část přebytečné vody sliju.
  2. Přidám vejce, na drobno nakrájenou cibuli, dochutím kořením.
  3. Směs dohustím kukuřičnou strouhankou a lžící mouky. Místo mouky lze použít i lžíci bramborového nebo rýžového škrobu.
  4. Těsto dávám do pánve lžící, tvořím bramboráky a opékám na troše oleje z obou stran do zlatova. Pak bramboráky odsaju papírovou utěrkou.🙂

> ☝️Nechcete stát u pánve? Zkuste zelné bramboráky z trouby. Zajímavá varianta! 🐭

Výborné jsou samotné, občas je ale vylepším dalšími ingrediencemi. Teď to bylo Gervais rozmíchané s trochou citronové šťávy, dochucené solí a kousek uzeného lososa…

Ať se vám bramboráky povedou! 🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...