Recept

Dušená treska na francouzské zelenině – rychlá a šťavnatá

Díky triku s francouzskou zeleninou, na které se treska dusí, zůstane ryba nevysušená ...

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Pokud toto jídlo pěkně naservírujete, bude to vypadat, že jste snad museli v kuchyni strávit minimálně hodinu. Treska na chutné zelenině podávaná s petrželovými brambory. Výborné, šťavnaté a za 20 minut hotové. Téměř bez práce a takové parádní jídlo.

Budete potřebovat

  • Filety z tresky bez kosti
  • Směs zeleniny známou jako „francouzská směs“ – základem je vždy na nudličky pokrájená mrkev, petržel nebo pastinák, celer, pórek. Prodává se jako mražená, můžeme pokrájet i sami doma, když máme zeleninu i čas.
  • Olivový olej
  • Máslo
  • Sůl, případně bylinky dle chuti (rozmarýn, provensálské koření)
  • Trochu citronové šťávy (jen kdo chce)

Postup

  1. Na olivovém oleji krátce orestujte francouzskou zeleninu.
  2. Na zeleninu položte osolené filety z tresky, zalijte trochou vody nebo vývaru a přiklopte pokličkou. Z rybou už nijak nehýbejte, nepřevracejte ji, mohla by se rozpadnout.
  3. Po chvíli přidejte kousek másla a duste do změknutí, celkově stačí 15 min.
  4. Můžete zakápnout i trochou citronové šťávy.

Tresku na francouzské zelenině podávejte např. s petrželovými brambory. Brambory uvařte ve slupce, nakrájejte na větší kousky a na pánvi krátce opečte s nasekanou petrželí a máslem.

TIP

  • Zeleninu, na které se treska dusí, můžete pokaždé ochutit jinou bylinkou a pohrát si tak s výslednou chutí.

  • Jídlo může být i zcela dietní, stačí jen dát trochu olivového oleje. Pokud vám nejde o energetickou hodnotu jídla, tak přidané máslo dušenou zeleninu zjemní a ochutí. Jak se říká – tuk je nositelem chuti 🙂

Toto je jedna z úprav ryb, kterou ráda používám, protože mám jistotu, že se jednoduše povede.

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...