Recept

Drožďová pomazánka

Drožďová pomazánka má velice specifickou a výraznou chuť. Je nenáročná, velice rychlá, dá se jíst teplá i studená.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Drožďová pomazánka má velice specifickou a výraznou chuť. Buď ji budete milovat, a nebo vám nebude chutnat. Nic mezi podle mě neexistuje 🙂 Je nenáročná, velice rychlá, dá se jíst teplá i studená. Jen počítejte s tím, že droždí je dosti aromatické, takže budete muset pořádně vyvětrat 😉

Budete potřebovat

  • 3 kostky droždí
  • 1 větší cibule
  • 3 vejce
  • 2 lžíce oleje
  • sůl
  • pepř
  • 5 polévkových lžic mléka na zředění (kdo nemůže mléko, může použít i vodu)

Postup

  1. Cibulku na jemno nakrájejte a osmahněte na oleji dorůžova.
  2. Na cibulku rozdrobte droždí, přidejte vodu nebo mléko, aby se droždí mohlo dobře rozpustit.
  3. Míchejte, až se droždí zcela rozpustí a krátce provaří (cca 3 min).
  4. Do směsi rozklepněte 3 vejce, osolte, lehce opepřete a nechte srazit.

Dobrou chuť 🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...