Drožďová pomazánka má velice specifickou a výraznou chuť. Buď ji budete milovat, a nebo vám nebude chutnat. Nic mezi podle mě neexistuje 🙂 Je nenáročná, velice rychlá, dá se jíst teplá i studená. Jen počítejte s tím, že droždí je dosti aromatické, takže budete muset pořádně vyvětrat 😉
Budete potřebovat
3 kostky droždí
1 větší cibule
3 vejce
2 lžíce oleje
sůl
pepř
5 polévkových lžic mléka na zředění (kdo nemůže mléko, může použít i vodu)
Postup
Cibulku na jemno nakrájejte a osmahněte na oleji dorůžova.
Na cibulku rozdrobte droždí, přidejte vodu nebo mléko, aby se droždí mohlo dobře rozpustit.
Míchejte, až se droždí zcela rozpustí a krátce provaří (cca 3 min).
Do směsi rozklepněte 3 vejce, osolte, lehce opepřete a nechte srazit.