Recept

Knedlík zdravěji – ze špaldové a kukuřičné mouky

Když dostanete chuť na knedlíky, nemusíte je nutně dělat jen z bílé mouky...

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Na sobotu jsem obdržela “požadavek” – kuře na paprice. Jelikož ráda zkouším nové věci, vymýšlím a experimentuji, tak jsem se rozhodla vyrobit zdravější knedlíky za použití polohrubé kukuřičné mouky, kterou jsem koupila ve zdravé výživě bez konkrétního plánu. Podobným způsobem lze zkoušet různé verze knedlíků, záleží pak tedy jen na chuťových preferencích. Tyhle špaldovo-kukuřičné u nás sedly celé rodině 🙂

Budete potřebovat

  • 200ml tekutiny (může být 200ml mléka nebo půl na půl s vodou)
  • 200g špaldové celozrnné mouky
  • 200g kukuřičné polohrubé mouky
  • 1 vejce
  • 1 lžičku cukru
  • 1 lžičku soli (lze dát méně, když bude knedlík pro menší děti)
  • 1 lžičku sušeného droždí

Postup

  1. Všechny ingredience zpracujte a nechte vykynout těsto. Můžete vše udělat ručně, pokud však máte domácí pekárnu, stačí zapnout program “těsto” a máte to bez námahy.
  2. Po vykynutí těsto rozdělte na 2 bochánky a vyválejte z každého knedlík. Já se snažím dělat válečky úzké, protože vařením dost nabydou, tak aby vám z toho nevznikly nějaké koule 🙂
  3. Knedlíky vložte do vroucí vody a vařte asi 20 minut. Po 10 minutách každý knedlik v hrnci obraťte. Můžete je připravit i v páře na “utěrce”, jak to dělávaly naše babičky.

Knedlíky jsou jak konzistencí, tak chutí úplně jiné, než ty klasické. Oproti knedlíkům z bílé mouky však obsahují více vlákniny, živin a méně lepku. I když jsou zdravější, tak jsou to pořád knedlíky, určitě je tedy lepší nesníst jich 6 🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...