Recept

Domácí pudinkoví šneci – snadné na přípravu

Nepřeslazené domácí pečivo, které drží tvar, nedrobí, takže se hodí i jako svačina někam s sebou. Díky pudinku nejsou suché, což ocení nejen děti.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Narazit v obchodě na dobrého pudinkového šneka také není jen tak. V supermarketech jsou ze zmrazených polotovarů, v pekárnách zas náplň nebývá nic moc. A cena tedy také nic moc, když vás je doma víc. Nejlepší je tedy upéct si pudinkové šneky domácí a vyladit si je, jak potřebujete. Já je ráda připravuji i napůl celozrnné, místo rozinek někdy dávám plody goji. Nakonec se lze obejít i bez toho pudinku a zabalit do těsta šťavnatou povidlovo-makovou náplň.

Budete potřebovat

  • 400 g hladké mouky (část můžete použít jemně mletou špaldovou celozrnnou typ 630)
  • 200 ml mléka
  • 80 g másla
  • 2 žloutky (bílky si nechte na potření)
  • 3/4 kostky droždí
  • 2 lžíce cukru
  • špetku soli

Na náplň

  • 1 bio vanilkový pudink
  • cca 400 ml mléka
  • rozinky dle chuti (i celý balíček)
  • 3 lžíce cukru (dala jsem kokosový cukr)
  • na potření bílky s trochou mléka

Postup

  1. Připravte si kynuté těsto klasickým způsobem. Droždí rozmíchejte ve vlažném mléce s trochou mouky a cukru. Nechte vzejít kvásek. Ten přidejte k mouce, mléku, žloutkům a jemně rozpuštěnému máslu. Vytvořte bochánek a nechte jej pod utěrkou vykynout.
  2. Mezitím si uvařte náplň z pudinku a mléka. Oslaďte. Ke konci do pudinku přidejte rozinky a nechte vychladnout.
  3. Těsto rozválejte na tenkou placku, jak se povede, cca 0,5 cm a potřete ji pudinkem.
  4. Stočte do rolády a nakrájejte na 2cm špalíčky, které rovnejte na plech vyložený pečicím papírem.
  5. Potřete ještě rozšlehanými bílky, které nařeďte trochou mléka. Pečte na 180 stupňů do zezlátnutí

TIP

Šneky můžete z rolády ukrajovat za pomoci nitě, zachovají si tak snadněji tvar.

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...