Recept

Domácí pohanková kaše

Obilné kaše vařené z celých obilovin patří obecně k těm zdravým snídaním.Jejich příprava je jednodušší, než si možná myslíte :)

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Obilné kaše vařené z celých obilovin patří obecně k těm zdravým snídaním. Pohanková kaše na sladko je jedním ze snadných způsobů, jak pohance přijít na chuť. Její typicky výrazná chuť se povařením na kaši, ochucením a oslazením velmi zjemní.

Když budete kupovat pohanku, můžete si vybrat mezi klasickýma pohankovýma kroupama a pohankou lámankou. Lámanka se rychleji rozvaří, je tedy vhodná na různé kaše, do karbanátků apod. Není to ale podmínkou. I z krup můžete kaši připravit, jen bude mít více “strukturu”,což může někomu naopak vyhovovat.

Budete potřebovat

(asi 4 porce)

  • 1 hrnek pohanky (dělala jsem z krupek, ne lámanky)
  • 4 hrnky tekutiny (3 hrnky mléka – dala jsem rýžové + 1 hrnek vody)
  • 2 hrsti rozinek
  • Skořici
  • K oslazení – co jste zvyklí (trochu přírodního cukru, různé sirupy, med apod…)

Postup

  1. Pohanku propláchněte, zalijte 4 hrnky tekutiny. Dala jsem tentokrát 3 hrnky rýžového mléka a 1 hrnek vody.
  2. Přidejte 2 hrsti rozinek.
  3. Vařte/rozvařte, dokud pohanka nezměkne, občas promíchejte. Asi 20 minut. Když máte více času, lze pohanku vařit jen krátce a pak nechat dojít v teple.
  4. Ke konci přidejte dle chuti skořici a oslaďte tak, aby vám chutnalo.

Jaká je výhoda takto připravených domácích kaší? Jednoznačně vyšší výživová hodnota a opravdová chuť 🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...