Recept

Domácí nanuk pro děti “Míša”

Zmrzlina je oblíbená osvěžující pochoutka a pokud máme nějakou kvalitní, není důvod si ji odpírat. Nejzdravější je vždy domácí.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Malé děti, i ty větší, milují zmrzlinu, nanuky, a s tím zkrátka nic nenaděláme. Proč by taky? Zmrzlina je oblíbená osvěžující pochoutka a pokud máme nějakou kvalitní, není důvod si ji odpírat. Pokud vám jde o zdraví vašich dětí, máte dvě možnosti – z širokého sortimentu na trhu vybrat kvalitní výrobek, který není narvaný chemií, nebo dětem dělat domácí nanuky.

Pokud si chcete zmrzlinu spíše vyzkoušet, zkuste nejdříve z tohoto množství. Pro větší množství zmrzliny ingredience jednoduše zdvojnásobte.

Budete potřebovat

(na menší množství dětem do formiček)

  • 1 tučný tvaroh (nejlépe bio kvality)
  • 1 zakysanou smetanu
  • 2 lžíce jemně mletého cukru
  • 1 lžíci medu
  • 1 vanilkový cukr nebo dřeň z pravé vanilky
  • šťávu z půlky citronu

Postup

  1. Tak ten je opravdu jednoduchý. Všechny ingredience do hladka ušlehejte.
  2. Dle chuti oslaďte a na závěr dolaďte citronovou šťávou.
  3. Vlijte do nanukových formiček a nechte zmrznout.

TIPY k domácí zmrzlině

  • Výhoda této zmrzliny je ta, že ji můžete dát i malým dětem, jelikož neobsahuje nic závadného. Samozřejmě touto zmrzlinou nekrmte děti mladší jednoho roku, jelikož pro ně není vhodný tvaroh, med ani citronová šťáva. Pro malé děti můžete navíc použít bio domácí tvaroh a místo zakysané smetany třeba tučnější BIO jogurt.

  • Se zmrzlinou se dá různě experimentovat, rozmixovat do ní třeba jahody a udělat jahodového tvaroháčka. Chce to zkoušet, kombinovat. Mně se třeba NEosvědčila kombinace broskví a banánu.

  • Osladit zmrzlinu můžete nejen mletým cukrem, ale také medem, javorovým sirupem, sladem či sirupem z agáve.

  • Domácí zmrzlinu můžete samozřejmě připravovat, kromě nanukových formiček, i do větších dóz. Pokud ale chcete dobrou konzistenci zmrzliny, je zapotřebí směs pravidelně znovu a znovu prošlehávat, aby nedocházelo k oddělování jednotlivých složek.

No není to pro ty děti bez těch emulgátorů a stabilizátorů lepší? Dejte vědět, zda se vám nanuky povedly, zda dětem chutnaly a jak jste je třeba vylepšili 🙂

Kamila

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...