Ledové čaje patří bezpochyby mezi nejoblíbenější letní nápoje. Zkuste se ale dívat na obaly, některé jsou jen obarvené vody plné cukru a chemie. Kupovaný ledový čaj má ke klasickému čaji s jeho ozdravnými účinky skutečně daleko. Zapomeňte na tyto kalorické bomby a pojďte si udělat domácí ledový čaj…
Tento čaj jsem objevila teprve před rokem a od té doby mi doma nechybí. Čistý má takovou zemitou, jak se říká kouřovou chuť, proto občas sáhnu po jeho přírodně ochucené verzi, třeba gingem, která ho zjemní. Čaj Pu-Erh je nazýván čajem čínských císařů, protože se dříve do ruky nedostal každému. Má léčivé účinky a je také nazýván požíračem tuku. Jedná se tedy o ideální doplněk redukčních diet. Dále pročišťuje organismus, posiluje imunitu a zabraňuje množení bakterií.
Domácí varianta ledového čaje je pro mě jasným vítězem.Zajímavé je uvědomit si, že zatímco 1 sklenice kupovaného ledového čaje obsahuje min. 3 kostky bílého cukru, u domácího čaje by tyto 3 kostky bohatě postačily k oslazení 2 litrů …
Kamila
Sdílet recept myšičky na: