Recept

Domácí jahodová zmrzlina s tvarohem

Teploty nám budou den ode dne stoupat, a tak vám možná přijde vhod trocha ovocné zmrzliny – třeba jahodové :) Výhodou domácí zmrzliny je to, že máte 100% jistotu, že je čerstvá, a víte, z čeho je.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Teploty nám budou den ode dne stoupat, a tak vám možná přijde vhod trocha ovocné zmrzliny – třeba jahodové 🙂 Výhodou domácí zmrzliny je to, že máte 100% jistotu, že je čerstvá, a víte, z čeho je. Tedy – žádná nežádoucí barviva, ztužené tuky či konzervanty, které dělají z běžné zmrzliny hroudu zmražené chemikálie.

K výrobě této zmrzliny nebudete potřebovat žádný zmrzlinovač, ani speciální náčiní. Možná jen, pokud se rozhodnete dětem zmrzlinu podat jako nanuk, se vám budou hodit moderní silikonové formičky na nanuky.

Budete potřebovat

  • 500g jahod
  • 250g tvarohu (vanička)
  • 2 lžíce medu
  • 50 – 100g moučkového cukru (nebo třtinový jemně mletý)
  • 100ml smetany na šlehání
  • Citronová šťáva na dochucení

Postup

  1. Jahody očistěte a rozmixujte tyčovým mixérem dohladka s tvarohem.
  2. Přidejte med, cukr dle chuti a zašlehejte smetanu.
  3. Na závěr můžete dochutit citronovou šťávou.
  4. Pak máte dvě možnosti: a) Směs nalijte do formiček na nanuky a nechte ztuhnout v mrazáku. b) Směs dejte v nádobce celou ztuhnout do mrazáku. V průběhu tuhnutí je dobré ji několikrát promíchat. Podpoříte tak správné propojení všech ingrediencí. Tvořte kopečky a podávejte v mističce.

Další tipy

  • Pokud chcete zmrzlinu udělat dietnější, můžete místo smetany použít mléko.
  • Místo cukru můžete k jahodám rozmixovat banán. Obsahuje velké množství přirozených cukrů, nebude pak potřeba zmrzlinu doslazovat.
  • Pokud nemáte čerstvé jahody, můžete použít mražené a zmrzlinu udělat v robotu. Výhodou je, že bude hned hotová.
  • Samozřejmě můžete použít i jiné ovoce – maliny, borůvky apod.

Je to opravdu zcela něco jiného, než jsme zvyklí u kupovaných zmrzlin 🙂

Dobrou chuť!

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...