Recept

Dokonalé brownies

Tento recept na brownies je úžasný! To pravé pro čokoholiky :)

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Brownies- to je ten pravý recept pro milovníky čokolády 🙂 Když bych měla nalézt český ekvivalent pojmu brownies, byl by to asi „čokoládovník“ 🙂

Brownies jsou finančně nákladnější, zde se ale nejede na kvantitu, nýbrž na kvalitu.

Dříve jsem je pekla několikrát, neměla jsem ale ten správný recept, proto jsem se k němu nevracela.

Na internetu si musíte dát pozor – co se tam válí bábovek obarvených kakaem a nazvaných brownies…! 🙂

Tento konkrétní recept jsem viděla na stránkách Apetitu, Ona Dnes a ten samý jsem také objevila v 7 let starém časopise o vaření. Kdo je tedy autorem se asi jen tak nedozvíme 🙂

Na 16 čtverečků budete potřebovat

  • 350g čokolády, nejlépe s obsahem kakaa 50 – 60%
  • 250g másla
  • 3 velká nebo 4 malá vejce
  • 250 g krupicového cukru (nejlépe hnědého, který do original brownies patří)
  • 85g hladké mouky
  • Půl lžičky prášku do pečiva (ne víc)

Postup

  1. Čokoládu nalámejte na kousky a rozpusťte spolu s máslem.
  2. Vejce vyšlehejte spolu s cukrem, až vznikne světlá a hustá hmota.
  3. Tuto hmotu opatrně vmíchejte do rozpuštěné čokolády.
  4. Navrch prosijte mouku s trochou prášku do pečiva a se vší jemností vymíchejte do hladka.
  5. Vlijte do menšího pekáčku (já použila 22 x 30 cm), který je lehce vymazaný a ještě vyložený pečicím papírem.
  6. Pečte 30 – 35 minut na 160° (elektrická) nebo 140° (horkovzdušná). Povrch musí být pevný na dotek, mírně lesklý, ale suchý.

Moje tipy k receptu

  • Během vychládání těsto ještě trochu dojde. Nechte ho vychladnout v pekáčku.
  • Brownies musí opravdu pořádně vychladnout a odpočinout si, pak totiž ztuhnou na správnou konzistenci.
  • Nevyplatí se experimentovat. Dodržte recepturu a povedou se vám.
  • I kdyby se vám zdály nedopečené, tak je v žádném případě nenechávejte déle v troubě. To je klasická začátečnická chyba. I já jsem si ji prošla 🙂
  • Tento recept je na základní brownies, do těsta se dají přidat i ořechy, bílá čokoláda, maliny…

Přeji dobré čokoládové mlsání!

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...