Recept

Cuketové zelí – výborná a rychlá alternativa klasického zelí

Další skvělý způsob, jak využít cuketu. Vhodné obzvlášť pro ty, kteří nemohou konzumovat klasické zelí, i když tu chuť mají rádi.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Cuketové zelí je jeden z mnoha dalších skvělých způsobů, jak zpracovat cuketu. Když jsem jej uvařila úplně poprvé, tak mi v jídle opravdu suplovalo chuť zelí, což mě samotnou příjemně překvapilo. Výhodou jeho přípravy je to, že je hotové za pár minut …Takže žádné zklamání a rozhodně jsem ho nedělala naposledy …

Budete potřebovat

  • 1 cibuli
  • 1 cuketu
  • Olej
  • Na zahuštění – škrob nebo instantní mouka (cokoliv na zahuštění, co je hotové hned a nemusí se dlouze provařovat)
  • Na dochucení – sůl, cukr, drcený kmín, ocet, případně [umeocet](http://www.varilamysicka.cz/slovnik/umeocet “umeocet”)(musíte dosáhnout sladkokyselé chuti jako u zelí)

Postup

  1. Cibuli nakrájejte na jemno a orestujte na troše oleje až zesklovatí.
  2. Cuketu nastrouhejte i se slupkou na hrubo, přidejte k cibuli a podlijte trochou vody, aby se cuketa mohla krátce podusit.
  3. Trochu osolte, přidejte trochu drceného kmína, cukru, octa, případně umeocta. Zkrátka si chuť vylaďte tak, aby cuketové zelí bylo příjemně sladkokyselé.
  4. Rovnou zasypte trochou instantní mouky (může být i Hraška), případně trochou škrobu rozmíchaného ve vodě, aby se cuketové zelí zahustilo a nebylo tekuté. Když byste přidali klasickou mouku, kterou je zapotřebí delší dobu provařit, tak by se mezitím z cukety stala břečka a nějakou strukturu byste pak těžko hledali. … Cuketa je hotová opravdu za pár minut.
  5. Použijte všude tam, kde klasické zelí.

Na fotce je cuketové zelí zamíchané s bramborovými noky a [tempehem](http://www.varilamysicka.cz/slovnik/tempeh “tempehem”)

TIP

Cuketové zelí může být vhodnou alternativou klasického zelí třeba pro těhotné nebo kojící maminky, které si konzumaci zelí z důvodu nadýmání nemohou dovolit. Pokud by někomu vadila i ta cibule, lze cuketové zelí připravit i bez ní.

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...