Recept

Cuketové placičky s kukuřičnou strouhankou

Jakékoliv zeleninové placičky třeba spolu s bramborem a zeleninovým salátem jsou výborným obědem. Zkuste tuto variantu cuketových placiček zcela bez mouky.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Jakékoliv zeleninové placičky podávané spolu s bramborem a zeleninovým salátem jsou výborným obědem a oblíbeným jídlem. Zkuste tuto variantu cuketových placiček, které jsou zcela bez mouky…

Budete potřebovat

  • 2 menší cukety i se slupkou
  • Kukuřičnou strouhanku (prodává se jako hotový produkt)
  • 2 vejce (nebo podle celkového množství směsi)
  • Na ochucení placiček – sůl, pepř, majoránka, česnek, kurkuma
  • Olivový olej

Postup

  1. Cukety na hrubo nastrouhejte, lehce osolte a nechte pustit vodu, kterou pak slijte.
  2. Do nastrouhaných cuket přidejte vejce a koření dle vašich zvyklostí. Placičky můžete ochutit klasicky jako bramborák nebo jen solí, pepřem a kurkumou.
  3. Přidejte tolik kukuřičné strouhanky, aby hmota nebyla příliš tekutá, ale spíše tužší a placičky šly dobře obracet. Pokud v cuketách necháte dost vody, může se stát, že konzistence směsi nebude ke smažení dobrá.
  4. Cuketové placičky opékejte z obou stran na nepřilnavé pánvi do zlatova na olivovém oleji.

Podávejte s brambory, [dresingem](http://www.varilamysicka.cz/clanky/nejlepsi-domaci-zdrave-dresingy “dresingem”) a zeleninovým salátem.

Já jsem směs ochutila kořením kurkuma, dodala těstu úžasnou barvu i zajímavou chuť.

Co je kurkuma?

Kurkuma je známá jako součást koření kari. Jedná se o tropickou bylinu, jejíž oddenek se rozemílá na prášek a využívá se jak v kuchyni, tak v léčitelství. Aktivní složkou kurkumy je oranžově zbarvený olej kurkumín, který se využívá na léčbu řady nemocí. V západních zemích je kurkuma uznávaná jako výrazný protizánětlivý prostředek, uvádí se i její protirakovinný účinek, má příznivý vliv na zažívací systém a mnoho jiných vlastností. Kurkuma je bezpečné koření, indická kuchyně bez ní v podstatě neexistuje, používá se i k barvení másla či sýrů. Její barvící schopnost je opravdu velká, tak pozor na oblečení 🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...