Recept

Rychlá cuketová polévka s červenou čočkou

Cuketa a červená čočka se k sobě velmi hodí. Polévka je nejen rychlá a snadná, ale i zdravá.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Tato polévka je skvělým a chutným tipem, jak zařadit do stravy zdravou červenou čočkou. V období, kdy nám navíc cukety rostou před očima není o čem přemýšlet. Čocka jako taková v polévce není vůbec cítit, takže ji v pohodě podejte i těm, kteří nad luštěninami ohrnují nos 🙂 U této polévky se naprosto objdete bez jakékoliv mouky a smetany, přesto je polévka krémová.

Budete potřebovat

(4 porce)

  • 2 menší cukety (dohromady cca 500g)
  • 100g červené čočky (loupaná čočka, nemusí se namáčet a její příprava je rychlá)
  • 1 cibuli
  • 1 stroužek česneku
  • 1 litr zeleninového vývaru
  • Olivový olej
  • Zelené bylinky na dochucení dle chuti – já jsem použila petržel a libeček

Postup

  1. Cibuli oloupejte, párkrát překrojte a nechte zesklovaťet na troše olivového oleje.
  2. Přidejte na plátky nakrájený stroužek česneku a krátce promíchejte, česnek nesmí zhnědnout.
  3. Do hrnce hned vhoďte na kolečka nakrájenou omytou cuketu i se slupkou (slupka obsahuje hodně živin) a 2 minuty restujte.
  4. Nyní přidejte 100g propláchnuté červené čočky a zalijte zeleninovým vývarem.
  5. Vařte do změknutí čočky, trvá to 15 minut, déle není nutné.
  6. Ke konci varu přihoďte zelené bylinky a polévku do hladka rozmixujte.
  7. Výslednou hustotu si případně dolaďte.

Polévku můžete podávat s chlebovými nebo pečivovými krutony.

TIP pro děti

Pokud chcete, aby byla polévka ještě více vydatná, můžete do ní dětem přidat lžíci hotového kuskusu jako zavářku. Kus kus sám o sobě se nevaří, jen se zalije horkou vodou nebo vývarem a nechá se 10 minut bobtnat (1 díl kuskusu na 2 díly vody), pak se jen lehce pročechrá 🙂

Dobrou chuť!

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...