Crumble s jablky, lesním ovocem a mandlovou drobenkou bez mouky

I bez másla a mouky můžete vyrobit křupavou drobenku, která je typická pro tento jednoduchý dezert plný šťavnatého ovoce.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Jednoznačná výhoda tohoto dezertu je v tom, že můžete připravit více porcí najednou v menší zapékací formě, nebo si připravit jen 1 porci v misce, kterou je možné dát do trouby. Toto ocení především ti, kteří si chtějí dopřát domácí pečený dezert, ale nepotřebují mít k dispozici celou bábovku.🙂

 Ingredience na 1 porci

  • 1/2 oloupaného jablka nakrájeného na drobné kostičky
  • Malá hrst lesního ovoce (mimo sezónu mám v zásobě mraženou směs, maliny, ostružiny, borůvky atd)
  • Malá hrst mandlí
  • 1 lžíce oblíbených vloček (teď jsem dala pohankové)
  • Skořice (lze vynechat)
  • Javorový sirup

Postup

  1. Jablko oloupu a nakrájím na drobné kostičky. Ve střední misce ho smíchám s lesním ovocem. Pokud použiji mražené, nechám ho chvíli povolit. Ochutím trochou skořice.
  2. Mandle nasekám na drobno v malém robotu, šlo by to i paličkou na maso.🙂Promíchám se lžící oblíbených obilných vloček. Zakápnu javorovým sirupem a promíchám.
  3. Do zapékací mističky dám ovoce, na něj už jen vyklopím vzniklou mandlovou drobenku a dám péct asi na 25 minut na180 stupňů do zlatova a křupava. Hotovo!

> ☝️Máte rádi také krémové dezerty? Zkuste jáhlový dezert v čistě rostlinné verzi.🙂

Crumble je výborný teplý i studený.👍

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další recepty na myšičce

Salát s pečeným křupavým květákem a domácím ranch dressingem

Výživný salát plný barev, chuti a vlákniny. V hlavní roli růžičky květáku, které jsou atraktivně ochucené a do křupava upečené...

Pita sandwich s vege kuličkami a domácím dipem

Pita plná chuti s "nemasovými" kuličkami. Inspirujte se a zapojte do jídelníčku luštěniny...atraktivně. Když kuličky správně ochutíte, je vyhráno......

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Reklama partnera myšičky