Jednoznačná výhoda tohoto dezertu je v tom, že můžete připravit více porcí najednou v menší zapékací formě, nebo si připravit jen 1 porci v misce, kterou je možné dát do trouby. Toto ocení především ti, kteří si chtějí dopřát domácí pečený dezert, ale nepotřebují mít k dispozici celou bábovku.🙂
Ingredience na 1 porci
1/2 oloupaného jablka nakrájeného na drobné kostičky
Malá hrst lesního ovoce (mimo sezónu mám v zásobě mraženou směs, maliny, ostružiny, borůvky atd)
Malá hrst mandlí
1 lžíce oblíbených vloček (teď jsem dala pohankové)
Skořice (lze vynechat)
Javorový sirup
Postup
Jablko oloupu a nakrájím na drobné kostičky. Ve střední misce ho smíchám s lesním ovocem. Pokud použiji mražené, nechám ho chvíli povolit. Ochutím trochou skořice.
Mandle nasekám na drobno v malém robotu, šlo by to i paličkou na maso.🙂Promíchám se lžící oblíbených obilných vloček. Zakápnu javorovým sirupem a promíchám.
Do zapékací mističky dám ovoce, na něj už jen vyklopím vzniklou mandlovou drobenku a dám péct asi na 25 minut na180 stupňů do zlatova a křupava. Hotovo!
> ☝️Máte rádi také krémové dezerty? Zkuste jáhlový dezert v čistě rostlinné verzi.🙂