180 g na jemno namletých mandlí (lze i 100 g mandlí a 80 g vlašských ořechů)
tuk na vymazání formy
Postup
Čokoládu spolu s máslem nebo kokosovým tukem pozvolna rozpusťte nejlépe ve vodní lázni. Hlavní je, aby se čokoláda nevařila.
Vejce vyšlehejte s kokosovým cukrem do pěny.
Do vaječné pěny přidejte čokoládovou směs a postupně vmíchejte škrob, namleté ořechy, mléko nebo smetanu a silné espresso.
Vzniklé řídké těsto vlijte do kulaté vymazané formy a pečte do ztuhnutí a suché špejle. Při 180 stupních to bude trvat asi 30 minut.
TIP
Pokud chcete slavnostnější verzi, je možné každý kousek na talířku dozdobit libovolným domácím krémem. Výborný je třeba krémový sýr ušlehaný spolu s jogurtem nebo zakysanou smetanou. V sezóně čerstvou malinu navrch a je vymalováno 🙂