Rychlé a syté jídlo bohaté na bílkoviny. Čočkové těstoviny jsou v kombinaci s výraznou tuňákovou omáčkou krémové a vláčné. Jemně štiplavá řeřicha chuť skvěle dotáhne.
Čočkové těstoviny “penne” (asi 1 a půl hrnku suchých těstovin)
1 cibule
cca 160 g nakládaného tuňáka ( tuňák steak, tuňákové filety, prodává se ve skle nebo v konzervě. Malá konzerva je 80 g)
30 g balkánského sýra (nebo Feta)
2 větší lžíce zakysané smetany
Olivový olej
Sůl, pepř
Pár lžic vody, ve které se vařily těstoviny
Řeřicha (pěstuji si doma na okně)
Postup
Těstoviny dám vařit podle návodu a mezitím si v nepřilnavé menší pánvi připravím omáčku.
Na drobno nakrájenou cibuli orestuji na olivovém oleji do zlatova. Přidám “slitého” tuňáka, promíchám, zředím pár lžícemi vody z těstovin a nechám 2 minuty pod pokličkou podusit. Ochutím solí a pepřem.
Přidám rozdrobený nebo nastrouhaný sýr, nechám ho rozpustit a promíchám se zakysanou smetanou. Krátce společně prohřeji, až se všechny suroviny hezky propojí.
Zlehka, ale důkladně promíchám s těstovinami a řeřichou. Hotovo!