Recept

Čočkové těstoviny s pečenou zeleninou a sýrem cottage

Voňavá pečená zelenina, ochucený bylinkový sýr cottage a čočkové těstoviny jsou skvělým základem pro snadné a výživné jídlo.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Čočkové těstoviny jsou výbornou a zajímavou alternativou tradičních těstovin. Jejich chuť je příjemná, můžete je tedy velmi snadno zakomponovat do běžných receptů. 👍

Přesné množství ingrediencí by u tohoto receptu bylo zavádějící. Množství těstovin, zeleniny a cottage a jejich poměr si uzpůsobte podle toho, zda jídlo připravujete k obědu či k večeři a také podle vašich stravovacích preferencí a cíle. 🙂

 Ingredience

  • Čočkové těstoviny
  • Různé druhy zeleniny nakrájené na kousky (cukety dýně, paprika, rajčata, cibule, řepa atd.
  • Sýr cottage
  • Olivový olej
  • Čerstvé zelené bylinky (já jsem dala řeřichu)
  • Česnek
  • Sůl, pepř a oblíbené koření na dochucení zeleniny

 Postup

  1. Nejdříve si připravím zeleninu. Nakrájím ji na kousky, cukety včetně slupek. Druhy střídám a kombinuji podle barev i chuti. Zeleninu dám do nepřilnavého pekáčku, ochutím kořením, zakápnu olivovým olejem a dám péct na 180 stupňů asi na 30 minut. Někdy nechám i déle podle druhů zeleniny.
  2. Pak už jen uvařím čočkové těstoviny podle návodu. Obvykle se vaří kratší dobu, než tradiční těstoviny. Dbám na to, aby zůstaly “na skus”.
  3. Sýr cottage (1 nebo 2 balení podle počtu porcí) dám do misky a ochutím solí, česnekem, olivovým olejem a řeřichou. Česnek někdy vynechám, jindy dám zase jarní cibulku i s natí.
  4. Ve velké pánvi jemně promíchám těstoviny, zeleninu s ochuceným cottage a pokud je třeba, tak ještě krátce prohřeji. Hotovo!

Jednoduché, výborné. 🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...