Čočkové těstoviny jsou výbornou a zajímavou alternativou tradičních těstovin. Jejich chuť je příjemná, můžete je tedy velmi snadno zakomponovat do běžných receptů. 👍
Přesné množství ingrediencí by u tohoto receptu bylo zavádějící. Množství těstovin, zeleniny a cottage a jejich poměr si uzpůsobte podle toho, zda jídlo připravujete k obědu či k večeři a také podle vašich stravovacích preferencí a cíle. 🙂
Ingredience
Čočkové těstoviny
Různé druhy zeleniny nakrájené na kousky (cukety dýně, paprika, rajčata, cibule, řepa atd.
Sýr cottage
Olivový olej
Čerstvé zelené bylinky (já jsem dala řeřichu)
Česnek
Sůl, pepř a oblíbené koření na dochucení zeleniny
Postup
Nejdříve si připravím zeleninu. Nakrájím ji na kousky, cukety včetně slupek. Druhy střídám a kombinuji podle barev i chuti. Zeleninu dám do nepřilnavého pekáčku, ochutím kořením, zakápnu olivovým olejem a dám péct na 180 stupňů asi na 30 minut. Někdy nechám i déle podle druhů zeleniny.
Pak už jen uvařím čočkové těstoviny podle návodu. Obvykle se vaří kratší dobu, než tradiční těstoviny. Dbám na to, aby zůstaly “na skus”.
Sýr cottage (1 nebo 2 balení podle počtu porcí) dám do misky a ochutím solí, česnekem, olivovým olejem a řeřichou. Česnek někdy vynechám, jindy dám zase jarní cibulku i s natí.
Ve velké pánvi jemně promíchám těstoviny, zeleninu s ochuceným cottage a pokud je třeba, tak ještě krátce prohřeji. Hotovo!