Recept

Cizrnové kari s batáty a babyšpenátem

Měkká máslová cizrna v kombinaci s jedinečnou chutí batátů v krémové výrazné kari omáčce. Jednoduché jídlo, které skvěle chutná s rýží či plackami.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Množství ingrediencí je orientační. Jídlo bude stejně výborné, ať už je tam více cizrny či batátů. Někomu zase nemusí vyhovovat špenát, je tedy možné ho vyměnit třeba za malé růžičky brokolice, nebo půlkolečka cukety. Zkrátka dostat do té porce nějakou zeleninu, která zajistí i barevný kontrast na talíři.🙂

 Ingredience

  • 300 g uvařené cizrny (Já jsem si ji uvařila sama, můžete použít i nakládanou)
  • 1 velký batát
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • Voda (množství, aby cizrna s batáty byly ponořené)
  • Hrnek kokosového mléka (Já jsem použila kokosové mléko v krabičce Aroy-D)
  • 80 až 100 g baby špenátu nebo jiného drobnějšího listového špenátu
  • Kari koření (žluté, asi půl lžíce, nebo dle typu koření a chuti)
  • Sůl
  • 1 lžíce rajčatové pasty (kvalitní protlak)
  • Olej

 Postup

  1. Na oleji začnu restovat na drobno nakrájenou cibuli. Když zesklovatí, přidám na drobno posekaný česnek a krátce orestuji tak, aby se jen rozvoněl. Zasypu kari kořením, přidám lžíci kvalitní rajčatové pasty a promíchám. Můžete místo koření použít i kari pastu.
  2. Do hrnce přidám batáty a uvařenou cizrnu. Zaliju vodou tak, aby byly batáty i cizrna akorát ponořené Vařím asi 15 minut do změknutí batátů.
  3. Zaliju kokosovým mlékem. Množství zvolte podle toho, zda chcete mít více omáčky, nebo vám spíše vyhovuje hutnější krémová konzistence. Pár minut provařím na mírném stupni. Hotovo!

 TIP

Chuť jídla může být pokaždé jiná díky konkrétnímu typu koření. Kari koření chutná od každé značky jinak. Zkoušejte.🙂Mně vyhovují ty žlutější thajské typy. Když naopak použiju kari pastu, přidávám do jídla ještě trochu kurkumy navíc, která jídlo zintenzivní chutí i barvou.🙂

> ☝️A když je sezóna květáku, doporučuji vyzkoušet toto květákové kari.

Ať se vám “kari recepty” povedou!🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...