Recept

Citronové sušenky pro děti

Udělejte svým dětem radost domácími sušenkami ve tvaru zvířátek. Těsto je rychle hotové a dobře se s ním pracuje. Do vykrajování navíc můžete zapojit vaše malé pomocníky :)

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Udělejte svým dětem radost domácími sušenkami ve tvaru zvířátek. Těsto je rychle hotové a dobře se s ním pracuje. Do vykrajování navíc můžete zapojit vaše malé pomocníky 🙂 Množství je na jeden klasický plech.

Budete potřebovat

  • 125 g změklého másla
  • 125g třtinového cukru
  • 250g mouky (125g hladké a 125g špaldové celozrnné)
  • 2 žloutky
  • 2 lžíce nastrouhané BIO citronové kůry (nebo sušenou citronovou kůru, která je bez chemického postřiku)
  • 1 lžíce citronové šťávy

Postup

  1. V míse utřete máslo s cukrem.
  2. Vmíchejte citronovou kůru, šťávu, žloutky a mouku.
  3. Vypracujte hladké těsto a vytvarujte z něj bochánek.
  4. Těsto rozválejte na plát o tloušťce 1 cm.
  5. Vykrájejte tvary, které by se mohly líbit vašim dětem 🙂
  6. Rozložte je na plech vyložený pečicím papírem a pečte na 180° (horkovzdušná 165°) asi 15 minut, dokud nezačnou lehce hnědnout.

Určitě budou dětem chutnat 🙂

Proč nepoužívat kůru z chemicky ošetřených citronů

Je obecně známo, že jsou citrusové plody ošetřeny látkami, které zabraňují kažení. Jedná se o látky, které chrání citrusové plody před plísněmi a jinými škůdci. Zcela samozřejmým se tak stalo omývání ovoce před použitím. Omytím povrchu plodů horkou vodou lze obsah látek zmenšit jen velmi mírně, proto ministerstvo zdravotnictví nedoporučuje konzumovat kůru chemicky ošetřených citronů. Když vezmeme v úvahu, že konzumování citronové kůry není dennodenní záležitostí, není se čeho obávat. Dospělé tělo se s tím vyrovná. U dětí ale pozor, obzvláště u těch nejmenších. Dětský organismus je menší, citlivější a hrozí tak riziko alergické reakce.

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...