Tuto pomazánku od jiných sýrových odlišuje sýr, který se klasicky nenastrouhá, ale naseká se na malé kousíčky. Pomazánka má pak pěknou strukturu a vypadá dobře i na jednohubkách. Navíc je domácí a víme, co v ní přesně je …
Budete potřebovat
150g tvrdého sýra v celku (nejlépe 40% sýr, dala jsem goudu, má výraznou chuť)
1 kelímek přírodního pomazánkového másla
2 vrchovaté lžíce bílého jogurtu (nebo dle potřeby)
4 stroužky česneku
Na dochucení – menší lžičku červené papriky, sůl
Postup
Sýr několikrát překrojte a rozsekejte na jemno v robotu nebo malém sekáčku. Sýr se pak tolik nelepí, pomazánka pak i pěkně vypadá, má strukturu.
Smíchejte s pomazánkovým máslem, asi 2 lžícemi bílého jogurtu, ochuťte solí a paprikou, přidejte prolisované stroužky česneku.
Pokud pomazánku budete chtít dávat na jednohubky, udělejte ji tužší, aby dobře držela.
Pomazánka je za pár minut hotová, výborná na topinkách. Jako přílohu použijte čerstvou zeleninu.