Recept

Čerstvé špenátové listy s ricottou a máslovými bramborami

Špenát patří mezi nejvýznamnější listovou zeleninu. Jeho výhodou je snadná a rychlá příprava. Česnek a ricotta mu dodají ten správný šmrnc.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Lorelay, Emilia F1, Previa F1, Misano F1 … Zní to jako názvy drahých “sporťáků”, jedná se ale o druhy listových špenátů.

Ať už vyberete jakýkoliv, nemůžete udělat chybu. Já jsem pro tento recept zvolila druh s většími tmavě zelenými masitými listy 🙂

 Budete potřebovat

  • Čerstvé špenátové listy ( na 4 porce 500 g)
  • Čerstvý sýr Ricotta ( na 4 porce 1 bal. 250 g)
  • Trochu smetany na podlití
  • Lahůdkovou cibulku dle chuti
  • 3 až 4 stroužky česneku
  • Olivový olej nebo máslo Ghí
  • Sůl, pepř

Postup

  1. Čerstvé špenátové listy omyjte, v případě potřeby je můžete překrájet. V hluboké nepřilnavé pánvi rozehřejte trochu tuku, krátce orestujte cibulku včetně natě a přihoďte špenátové listy. Lehce osolte a jemně občas promíchejte. Listy začnou vadnout a začnou se samy dusit ve vlastní vodě. Trvá to pár minut.
  2. Teď už jen zakápněte trochou smetany, přidejte prolisovaný česnek, ricottu, pepř a vše spojte dohromady. Hotovo. Ihned podávejte.

Špenát může sloužit jako příloha nebo jako hlavní jídlo, kdy jej doplníte třeba o brambory.

Brambory na fotce jsem dělala v papiňáku jen s trochou vody, kmínem a máslem Ghí. Zachovají si tak více živin i chuti.

Špenát nemusí znamenat tmavě zelený protlak přiložený k vepřovému a knedlíkům. Špenát je úžasná výživná zelenina, která může být základem mnoha rychlých, zdravých a jednoduchých receptů.

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...