Recept

Celozrnný jogurtový koláč s ovocem

Tento celozrnný moučník je vláčný, obsahuje velké množství vlákniny a pokud část cukru nahradíte třeba stevií, nemusíte mít z takového hřešení žádné obavy :-)

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Ne každý celozrnný moučník se musí povést. Díky celozrnné mouce může být moučník někdy příliš hutný nebo tuhý. V kombinaci s jogurtem a ovocem tomu ale tak rozhodně není. Těsto je díky jogurtu vláčné a díky ovoci je moučník ještě navíc šťavnatý. Na ovoci nešetřete, bude pak krásně šťavnatý.

Budete potřebovat

(1 hrnek = 250 ml, klasický plech)

  • 2 hrnky celozrnné mouky (pšeničné nebo špaldové)
  • 3/4 hrnku cukru (použila jsem přírodní cukr, část cukru můžete nahradit přírodním nekalorickým sladidlem Stevií)
  • 2 kelímky bílého jogurtu (jeden má 150g)
  • 50 ml tekutiny (mléko, voda, rostlinné mléko…jak jste zvyklí)
  • 2 vejce
  • ½ hrnku kvalitního oleje
  • 1 prášek do pečiva (ideálně přírodní z vinného kamene)
  • libovolné ovoce (jahody, třešně, broskve, meruňky nebo kombinace všeho)

Pokud drobenku neděláte od oka, udělejte ji podle [tohoto receptu](http://www.varilamysicka.cz/clanky/jak-na-drobenku “tohoto receptu”).

Postup

  1. Vyšlehejte vejce s cukrem
  2. Přidejte olej, jogurty, 50ml tekutiny a postupně přisypte mouku s práškem do pečiva.
  3. Vše vymíchejte do hladka.
  4. Těsto vylijte na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech, jak jste zkrátka zvyklí.
  5. Bohatě posypte libovolným ovocem.
  6. Nakonec posypte [drobenkou](http://www.varilamysicka.cz/clanky/jak-na-drobenku “drobenkou”).
  7. Pečte v předem vyhřáté troubě na cca 170° (horkovzdušná 160°) po dobu 35 minut.

TIP

Celkové množství cukru si upravte podle toho, zda použijete sladší nebo kyselejší ovoce a jak moc sladké moučníky máte rádi. Stačí si uvědomit, že cukr je jak v těstě, tak v ovoci, tak v drobence.

Pokud chcete moučník udělat i pro menší děti, pro které není větší množství celozrnné mouky vhodné, použijte jeden hrnek třeba jemně mleté špaldové a jeden hrnek klasické polohrubé.

Dejte vědět, jak se vám povedl 🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...