Ne každý celozrnný moučník se musí povést. Díky celozrnné mouce může být moučník někdy příliš hutný nebo tuhý. V kombinaci s jogurtem a ovocem tomu ale tak rozhodně není. Těsto je díky jogurtu vláčné a díky ovoci je moučník ještě navíc šťavnatý. Na ovoci nešetřete, bude pak krásně šťavnatý.
(1 hrnek = 250 ml, klasický plech)
Pokud drobenku neděláte od oka, udělejte ji podle [tohoto receptu](http://www.varilamysicka.cz/clanky/jak-na-drobenku “tohoto receptu”).
Celkové množství cukru si upravte podle toho, zda použijete sladší nebo kyselejší ovoce a jak moc sladké moučníky máte rádi. Stačí si uvědomit, že cukr je jak v těstě, tak v ovoci, tak v drobence.
Pokud chcete moučník udělat i pro menší děti, pro které není větší množství celozrnné mouky vhodné, použijte jeden hrnek třeba jemně mleté špaldové a jeden hrnek klasické polohrubé.
Dejte vědět, jak se vám povedl 🙂
Sdílet recept myšičky na: