Ingredience ( cca 4 porce)
- 300 g bulguru
- 400 g bio mleté hovězí maso
- 4 větší zralá rajčata
- 1 velká červená paprika
- 1 větší červená cibule
- Tuk na orestování (olivový olej, Ghí atd)
- Česnek dle chuti
- Na dochucení sůl, pepř, případně trochu sypkého bio zeleninového bujónu
- Nasekané čerstvé bylinky (např. petržel, koriandr, oregano atd.)
Postup
- Nejdříve si připravím bulgur podle návodu. Já ho odměřím hrnkem a jednoduše ho vařím v dvounásobném množství vody asi 10 minut a pak nechám dojít. “Větší bulgurová” zrna potřebují delší dobu varu než bulgur drobný.
- Teď příprava směsi. Na oleji orestuji na drobno pokrájenou cibuli. Po chvíli přidám mleté hovězí bio maso a také pár minut orestuji. Ochutím.
- Přidám na drobné kousky pokrájená rajčata a pár minut dusím. Papriku na kostičky přidám až o něco později, aby zůstala trochu křupavá. Společně pod pokličkou dusím na mírném stupni asi 10 minut nebo “dle situace”.
- Ke konci do pánve přidám uvařený bulgur a nechám chvíli odležet, aby bulgur nasákl chutě.
- Na talíři doplním o zelené bylinky. Hotovo! 👍
> ☝️Další nápad na využití bulguru je v tomto jednoduchém receptu na zapečené brambory s bulgurem a vejci.🐭
Do tohoto šťavnatého bulguru můžete zapojit i jiné druhy zeleniny. Výsledek bude výborný! 🙂