Recept

Šťavnatý bulgur s bio mletým hovězím masem, rajčaty a paprikou

Bulgur je výživná a praktická obilovina moderní kuchyně. Kromě přílohy se skvěle hodí jako kvalitní zdroj sacharidů do různých zeleninových či masových směsí. Tato verze s hovězím masem a zeleninou je chuťově bohatá.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Ingredience ( cca 4 porce)

  • 300 g bulguru
  • 400 g bio mleté hovězí maso
  • 4 větší zralá rajčata
  • 1 velká červená paprika
  • 1 větší červená cibule
  • Tuk na orestování (olivový olej, Ghí atd)
  • Česnek dle chuti
  • Na dochucení sůl, pepř, případně trochu sypkého bio zeleninového bujónu
  • Nasekané čerstvé bylinky (např. petržel, koriandr, oregano atd.)

 Postup

  1. Nejdříve si připravím bulgur podle návodu. Já ho odměřím hrnkem a jednoduše ho vařím v dvounásobném množství vody asi 10 minut a pak nechám dojít. “Větší bulgurová” zrna potřebují delší dobu varu než bulgur drobný.
  2. Teď příprava směsi. Na oleji orestuji na drobno pokrájenou cibuli. Po chvíli přidám mleté hovězí bio maso a také pár minut orestuji. Ochutím.
  3. Přidám na drobné kousky pokrájená rajčata a pár minut dusím. Papriku na kostičky přidám až o něco později, aby zůstala trochu křupavá. Společně pod pokličkou dusím na mírném stupni asi 10 minut nebo “dle situace”.
  4. Ke konci do pánve přidám uvařený bulgur a nechám chvíli odležet, aby bulgur nasákl chutě.
  5. Na talíři doplním o zelené bylinky. Hotovo! 👍

> ☝️Další nápad na využití bulguru je v tomto jednoduchém receptu na zapečené brambory s bulgurem a vejci.🐭

Do tohoto šťavnatého bulguru můžete zapojit i jiné druhy zeleniny. Výsledek bude výborný! 🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...