Recept

Broskve pečené pod křupavou ořechovou krustou – jednoduchý šťavnatý dezert

Úžasně jednoduchý, sladký, šťavnatý, domácí dezert, na který jsou ingredience vždycky k dispozici. Obzvlášť na podzim.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Tento dezert je inspirovaný tradičním anglickým dezertem jménem “crumble”, kdy se ovoce peče pod vrstvou drobenky z mouky, másla a cukru. Užít si šťavnaté ovoce, sladkou chuť a křupavý povrch lze ale i jiným způsobem. Zkusila jsem zapojit jen ořechy a decentně javorový sirup a výsledek potěšil.

 Na 3 porce/mističky potřebujete:

  • 3 menší čerstvé broskve (může být i jiné ovoce)
  • 15 vlašských namletých ořechů
  • 3 lžičky javorového sirupu

Postup

  1. Broskve rozpůlím a nakrájím na menší kousky. Ořechy rozsekám v robotu na jemno.
  2. Broskve dám do malých mističek vhodných do trouby a rozdělím na ně ořechovou posypku.
  3. Každou porci pokapu lžičkou javorového sirupu, který vyniká výraznou sladkou a aromatickou chutí.
  4. Peču v troubě na 185 stupňů asi 25 až 30 minut. Do zezlátnutí povrchu.

TIPY

  • Broskve můžete samozřejmě zaměnit za jakékoliv jiné čerstvé ovoce
  • Pokud chcete, ořechy můžete doplnit ještě o ovesné vločky
  • Místo javorového sirupu se také hodí med

Mám ráda dezerty bez zbytečností, které jsou složené jen z toho, co v nich chci mít.

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...