Recept

Bramborovo tvarohové placky pečené v troubě – jen ze 3 ingrediencí

Vynikající a rychle připravené placky. Vláčné díky bramborám, syté díky tvarohu a vejcím. Pečení v troubě je bezpracné a praktické!

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Tyto placky se mi osvědčily v tomto poměru ingrediencí. Nedoporučuji je péct na pánvi, ale opravdu v troubě. Má to svůj význam.🙂

Líbí se mi, že k výrobě placek není potřeba žádná mouka. Těsto skvěle drží pohromadě.

Ingredience ( cca 12 placek)

  • 300 g na jemno nastrouhaných brambor předem uvařených ve slupce
  • 250 g tradičního tvarohu “v alobalu” (nedoporučuji vaničkový, je příliš řídký)
  • 2 vejce
  • Na dochucení sůl, pepř, česnek, majoránka nebo jiné bylinky, pro barvu trošku kurkumy

Postup

  1. Studené a nejlépe dostatečně předem uvařené brambory ve slupce oloupu a nastrouhám na jemno.
  2. V míse smíchám brambory s tvarohem a vejci. Ochutím jak mi zrovna vyhovuje. Vznikne pružné těsto.
  3. Z těsta odebírám kousky a tvaruji placky. Mně jich vyšlo 12. Placky dávám na plech vyložený pečícím papírem. Papír lehce potřu olejem.
  4. Každou placku shora potřu mašlovačkou olejem a dám péct do dostatečně vyhřáté trouby na 180 stupňů na 30 minut do zezlátnutí. Hotovo!

K plackám je výborný třeba domácí dip z jogurtu. Ten je možné dochutit česnekem, bylinkami nebo ho pojmout pikantně a zapojit kari koření.👍

Mně k těmto plackám chutná také tzatziky. 🙂

 TIP

Placky můžete nechat neutrální a dochutit je pak na talíři na sladko třeba švestkovými povidly s mákem.👍

> ☝️Další nápad na placičky z trouby? Co třeba tyto jednoduché květákové placičky pečené v troubě.🙂

Ať se vám placičky povedou! 🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...