Recept

Bramborové pusinky

Slavnostnější verze na bramborovou kaši. Překvapí nejen vzhledem, ale i chutí.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Slavnostnější a chuťově velice zajímavá varianta bramborové kaše. Bramborovými pusinkami esteticky pozvednete jakékoliv jídlo a určitě uděláte radost dětem.

Budete potřebovat

  • 800g brambor
  • 100ml smetany na vaření, popř. mléka (lze použít i rostlinné mléko nebo rostlinnou smetanu)
  • 1 vejce
  • 1 lžíci másla
  • špetku mletého muškátového oříšku

Postup

  1. Brambory oškrábejte, nakrájejte na kousky a v osolené vodě vařte cca 20 minut doměkka.
  2. Vodu slijte a brambory rozšťouchejte. Přidejte lžíci másla a rozšlehejte ručním elektrickým šlehačem do hladké konzistence.
  3. Kaši nechte trochu zchladnout. Pak přidejte celé vejce a smetanu, popř. mléko. Kaše nemá být ani příliš tuhá, ani ne moc řídká – vím,to je rada nad zlato 😉
  4. Hmotu dejte do cukrářského zdobícího zařízení (tuba, pytlík) a na plech vyložený pečicím papírem vymáčkněte pusinky a lehce potřete rozpuštěným máslem.
  5. Pečte 12–15 minut dozlatova.

TIP

  • Na bramborové pusinky je vhodné použít brambory typu C, které se hodí na přípravu kaší a bramborových těst.
  • Smetany dejte na začátku raději méně. Přeci jen jsou každé brambory jiné, tak je potřeba dát pozor, aby směs nebyla příliš řídká
  • Do bramborových pusinek můžete přidat na jemno nastrouhaný tvrdý sýr.

Bramborové pusinky jsou moc dobré a na talíři se krásně vyjímají. Měla jsem ale problém dostat kaši do cukrářského pytlíku a bylo s tím docela patlání. To pro mě bylo minus. V polovině várky jsem proto odložila pytlík a na plech lžící rovnala bramborové hrudky, které po upečení vypadaly také zajímavě. To je tip pro ty, kteří by měli na pusinky chuť, ale neměli náladu na zdobení 🙂

Dobrou chuť!

Kamila

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...