Recept

Boloňské špagety pro děti

Jídlo, které většině dětí chutná díky měkkým těstovinám a aktraktivní omáčce.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Atraktivní jídlo, které se dá jednoduše přizpůsobit věku dítěte. Platí pravidlo, že čím menší dítě, tím menší kousky těstovin, méně masa, méně mastnoty a více omáčky. Na fotce vidíte verzi pro děti, co už zvládají žvýkat větší kousky.

Boloňské špagety jsem nikdy nechystala v malém množství. Rovnou jsem je uvařila jako jídlo pro celou rodinu s tím, že naší nejmenší jsem před jejich dochucením odebrala stranou. Základ tvoří kvalitní hovězí mleté maso a sekaná rajčata. My máme rádi omáčku více zeleninovou než masovou, proto ještě přidávám nastrouhanou mrkev, která chuť navíc celkově zjemní. Na asi 400g masa jsem dala dvě plechovky rajčat a velkou nastrouhanou mrkev.

Budete potřebovat

  • Špagety
  • Mleté hovězí maso
  • Sekaná rajčata v plechovce
  • Cibuli
  • Olivový olej
  • Mrkev
  • Zelené koření (petrželka, oregano)
  • Na dochucení pro dospělé či starší děti – sůl, česnek

Postup

  1. Cibulku krátce orestujte na oleji a přidejte mleté maso.
  2. Pár minut restujte, přidejte nastrouhanou mrkev a opět chvíli restujte.
  3. Přidejte krájená rajčata v plechovce, případně pasírovaná rajčata ve skle.
  4. Povařte do změknutí masa a přirozeného zhoustnutí omáčky (cca 30 min, i více)
  5. Odeberte potřebnou část malým dětem stranou a pro ostatní pak dosolte, dochuťte česnekem a bylinkami dle chuti.

TIPY

  • Omáčka získá jinou a jemnější chuť, když se pro malé děti lehce “projede” tyčovým mixerem. I mně takto více vyhovuje 🙂

  • Pokud ji připravíte v papiňáku, nemusíte nic hlídat a míchat, navíc je vše hotové mnohem rychleji.

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...