Recept

Bezlepkové těstoviny s cuketovým pestem – do 15 minut na talíři

Cuketu nejčastěji pečeme, grilujeme, vaříme, smažíme....Ona se dá ale jíst i syrová. Můžeme ji nastrouhat do zeleninového salátu, nebo z ní během pár minut vyrobit skvělé pesto na těstoviny.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Naházet samé dobré věci do mixéru a mít během pár minut omáčku na těstoviny? Geniální …

Budete potřebovat

Na 1 porci

  • Bezlepkové těstoviny
  • 200 g cukety
  • Hrstku kešu
  • Lžíci olivového oleje extra virgine
  • Hrst čerstvé bazalky (nebo lžičku sušené)
  • 40 g sýra Grana Padano (nebo Parmazánu)
  • Sůl

Postup

  1. Cuketu omyjte, nakrájejte na kousky a spolu s kešu, sýrem, olivovým olejem, trochou soli a bazalkou rozmixujte do krémové konzistence.
  2. Smíchejte s bezlepkovými těstovinami a na talíři ještě dozdobte čerstvou bazalkou a pár hoblinkami sýra.

Jaké bezlepkové těstoviny vybrat?

Bezlepkových těstovin je dneska k sehnání, že nebudete vědět, které vybrat. Je pravda, že ne všechny jsou úplně to pravé ořechové. Musíte vyzkoušet, které vám zachutnají a budou se vám “dobře vařit”. Na fotce vidíte kukuřičné vrtulky, můžete je ale nahradit těstovinami rýžovými, amarantovými, pohankovými. To doporučuji všem, nejen lidem, kteří nesnesou lepek. Kvůli rozmanitosti stravy a získávání spektra živin je vhodné zařazovat různé druhy obilovin, obzvlášť ty bez lepku. Pozor jen na dobu varu – třeba rýžové či amarantové jsou uvařené velmi rychle a mají tendence se rozpadat. Takže napoprvé zkusit, hlídat… 🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...