Recept

Banánový chia pudink – extra výživná svačina i báječný dezert

Pudink můžete připravit i jinak, než z prášku, třeba pomocí chia semínek, která mají "želírovací" schopnost.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Chia semínka jsou poslední dobou takovým hitem. Obsahují mnohem více živin, než celá řada populárních potravin. Nalezneme v nich 3x více železa, než ve špenátu, 2x více draslíku než v banánech a 5x více vápníku než v mléce. To však není všechno, chia semínka obsahují až 9x více rostlinných Omega 3 než sója a 2x více proteinů, než ostatní semínka a zrna. Oblíbené jsou v různých koktejlech. V tekutině dokáží až 12x zvětšit svůj objem, mají želírovací vlastnosti. Sportovci si z chia semínek vyrábí „chia gel“, který se stává dokonalou kombinací bílkovin a vhodných sacharidů a dokážou tak dodat energii postupně, čímž nedojde k velkým výkyvům hladiny krevního cukru.

Budete potřebovat

  • 200ml “mléka” (je na vás, jaké mléko zvolíte, živočišné nebo rostlinné)
  • 3 lžíce chia semínek (takové akorát, ani zarovnané, ani vrchovaté)
  • ½ banánu
  • Něco na oslazení, je-li třeba (trocha medu, obilného sirupu, agáve sirupu …)

Postup

  1. Banán rozmixujte s mlékem.
  2. Přidejte 3 lžíce semínek.
  3. Případně trochu doslaďte.
  4. Nechte několik hodin bobtnat, občas promíchejte.

Abyste z toho měli opravdu pěkný pevný třepetající se pudink, je nejlepší nechat směs minimálně přes noc uležet a občas promíchat. I když se Vám zpočátku bude zdát, že to snad nemůže nikdy nabobtnat, nebojte, ono to nabobtná a jak :-)Pokud se z toho nestane pudink, chtělo to více času nebo více semínek.

Chia pudink je opravdu zdravý a výborný. Mohou ho jíst i malé děti. Nepřežeňte to ale s množstvím. Dětský žaludek je přeci jen malý a chia semínka ve větším množství by mohla být těžká na trávení.

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...