Recept

Bagetky po provensálsku – inspirováno italskou bruschettou

Spojení chuti rajčat, rukoly, česneku a provensálského koření vás nadchne.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Spojení chuti rajčat, rukoly, česneku a provensálského koření vás nadchne.

Bagetky po provensálsku, jak jsem si je nazvala, jsou prostě výborné a mnoha strávníky prověřené 🙂

Budete potřebovat

  • Malé bagetky (bílé nebo tmavé)
  • Rajčata (na jemno nakrájené)
  • Rukolu (nakrájenou)
  • Česnek
  • Olivový olej
  • Provensálské koření
  • Sůl a pepř

Postup

  1. Bagetky rozřízněte napůl a nasucho opečte (v troubě, v topinkovači, na pánvi).
  2. Opečené bagetky potřete směsí olivového oleje a provensálského koření.
  3. Na každou bagetku dejte směs z na jemno pokrájených rajčat, rukoly a podrceného česneku, kterou jste dle chuti osolili a opepřili.

Nejlepší jsou teplé a křupavé, takže je dobré je rovnou sníst. Když jsem tyto bagetky připravovala pro více lidí, tak se mi zatím nikdy nestalo, že by někde zůstaly ležet a já byla s výrobou v předstihu. Jsou tak dobré, že mizí závratnou rychlostí 🙂

Něco málo o bruschettě, kterou jsem se inspirovala

Bruschetta je základní italský teplý předkrm. V originální verzi se jedná pouze o opečený bílý chléb potřený česnekem a olivovým olejem, lehce osolený, případně opepřený. Pak jsou různé verze s rajčaty, s houbami apod. Tento recept bych si nedovolila nazvat bruschettou, protože to klasická bruchetta opravdu není. Dokáže mě vytočit, co vše někde v „restauracích“ vydávají za bruschettu. Třeba neidentifikovatelnou chuťově nezajímavou směs na opečeném nasládlém „tousťáku“ 🙂 To je takový problém v dnešní době sehnat dobrý bílý chléb? Není. Když je běžné v restauraci používat kupovaný dressing, tak proč neudělat bruschettu z baleného toustového chleba…To si ji raději udělejte doma 🙂

Dobrou chuť!

Autor: Kamila Metzová

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...