Drožďová pomazánka

Drožďová pomazánka má velice specifickou a výraznou chuť. Je nenáročná, velice rychlá, dá se jíst teplá i studená.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Drožďová pomazánka má velice specifickou a výraznou chuť. Buď ji budete milovat, a nebo vám nebude chutnat. Nic mezi podle mě neexistuje 🙂 Je nenáročná, velice rychlá, dá se jíst teplá i studená. Jen počítejte s tím, že droždí je dosti aromatické, takže budete muset pořádně vyvětrat 😉

Budete potřebovat

  • 3 kostky droždí
  • 1 větší cibule
  • 3 vejce
  • 2 lžíce oleje
  • sůl
  • pepř
  • 5 polévkových lžic mléka na zředění (kdo nemůže mléko, může použít i vodu)

Postup

  1. Cibulku na jemno nakrájejte a osmahněte na oleji dorůžova.
  2. Na cibulku rozdrobte droždí, přidejte vodu nebo mléko, aby se droždí mohlo dobře rozpustit.
  3. Míchejte, až se droždí zcela rozpustí a krátce provaří (cca 3 min).
  4. Do směsi rozklepněte 3 vejce, osolte, lehce opepřete a nechte srazit.

Dobrou chuť 🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další recepty na myšičce

Polévka z pečené mrkve s domácím zeleným pestem

Když mrkev předem upečete a až poté z ní uvaříte polévku, budete překvapeni výbornou a intenzivní chutí. Výhodou jarní mrkve...

Polévka z pečené mrkve s domácím zeleným pestem

Když mrkev předem upečete a až poté z ní uvaříte polévku, budete překvapeni výbornou a intenzivní chutí. Výhodou jarní mrkve...

Salát s pečeným křupavým květákem a domácím ranch dressingem

Výživný salát plný barev, chuti a vlákniny. V hlavní roli růžičky květáku, které jsou atraktivně ochucené a do křupava upečené...

Pita sandwich s vege kuličkami a domácím dipem

Pita plná chuti s "nemasovými" kuličkami. Inspirujte se a zapojte do jídelníčku luštěniny...atraktivně. Když kuličky správně ochutíte, je vyhráno......

Reklama partnera myšičky