Bramborové šišky se špenátem a sýrem

Bramborové šišky s mákem. To je taková klasika. Výborné jsou ale i na slano, kdy můžeme využít různé druhy zeleniny. V tomto případě špenát.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Tento recept berte jako nápad na to, jak mít uvařeno do 10 minut 😉 Když je méně času na vaření, lze sehnat chlazené bramborové šišky. Zrovnatak si je ale můžete vyrobit i doma podle níže uvedeného návodu.

Budete potřebovat

  • 1 balení chlazených bramborových šišek
  • 1 balení mraženého sekaného špenátu se smetanou (lze i z čerstvých špenátových listů, když je sezóna)
  • Bílý sýr balkánského nebo řeckého typu

Postup

  1. Šišky uvařte podle návodu.
  2. Špenát rozehřejte v hrnci. Některé špenáty se dají sehnat v praktických granulích i se smetanou. Pokud byste měli jen sekaný špenát, tak bych orestovala cibulku na oleji, přidala špenát, krátce podusila, lehce zahustila třeba polentou a zjemnila lžící zakysané smetany.
  3. Na talíř nandejte šišky, přidejte navrch několik lžic špenátu a posypte bílým sýrem.

Můžete posypat zelenými bylinkami dle chuti. Třeba řeřichou nebo pažitkou.

Jak na domácí bramborové šišky?

Recept je podle “Kluků v akci”, najdete ho ale i všude jinde.

Připravte si 600 g ve slupce uvařených brambor, sůl, 1 vejce, 60 g krupice, 200 g hrubé mouky a mouku na podsypání.

Vypracujte hladké těsto, na pomoučeném vále pak tvarujte šišky na malíček tenké a asi 6 cm dlouhé. Zavařte je ve vroucí vodě po dobu asi 5 minut.

Bramborové šišky na slano můžete dělat na mnoho jiných způsobů. Třeba i se zelím 🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další recepty na myšičce

Polévka z pečené mrkve s domácím zeleným pestem

Když mrkev předem upečete a až poté z ní uvaříte polévku, budete překvapeni výbornou a intenzivní chutí. Výhodou jarní mrkve...

Polévka z pečené mrkve s domácím zeleným pestem

Když mrkev předem upečete a až poté z ní uvaříte polévku, budete překvapeni výbornou a intenzivní chutí. Výhodou jarní mrkve...

Salát s pečeným křupavým květákem a domácím ranch dressingem

Výživný salát plný barev, chuti a vlákniny. V hlavní roli růžičky květáku, které jsou atraktivně ochucené a do křupava upečené...

Pita sandwich s vege kuličkami a domácím dipem

Pita plná chuti s "nemasovými" kuličkami. Inspirujte se a zapojte do jídelníčku luštěniny...atraktivně. Když kuličky správně ochutíte, je vyhráno......

Reklama partnera myšičky