Špagety “Aglio olio e peperoncino”

Špagety s česnekem a feferonkou. Italská klasika, která v sobě spojuje výrazné a geniální chutě olivového oleje, opečeného česneku, feferonky a čerstvé petržele.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Když máte dobré těstoviny, které jsou navíc správně uvařené, stačí už jen málo, aby během pár minut vzniklo dobré jídlo 🙂

Na 2 porce budete potřebovat

  • asi 200 g suchých kvalitních špaget
  • 50 ml olivového oleje extra virgine
  • 1 čerstvou feferonku
  • 8 stroužků česneku nakrájeného na plátky
  • Hrst nasekané hladkolisté petržele

 Postup

  1. Nejdříve si připravte ingredience do pánve. Nakrájejte česnek na plátky, nasekejte feferonku a hladkolistou petržel.
  2. Dejte vařit vodu na špagety a uvařte je na skus v dostatečně osolené vodě. Špagety musí být při skousnutí opravdu tužší. Myslete na to, že pár lžic vody, ve které se těstoviny vařily, použijete do pánve.
  3. Zatímco se vaří těstoviny, začněte pracovat na pánvi. Do studené pánve nalijte olivový olej, zahřejte a přidejte plátky česneku. Restujte je pozvolna, až chytnou barvu. Přidejte nasekanou feferonku, petržel, promíchejte a propojte s pár lžícemi vody, ve které se vařily těstoviny.
  4. Do pánve přidejte špagety, opatrně proházejte, promíchejte a ihned podávejte.

 Tipy

  • Omáčka vždy čeká na těstoviny, nikdy ne naopak.
  • Špagety uvařte al dente. Opravdu musí být na skus tužší.
  • Těstoviny po uvaření neproplachujte studenou vodou.
  • Italové radí připravovat v jedné pánvi maximálně 2 porce, aby se s nimi dalo správně pracovat.
  • Voda na těstoviny by se měla dle tradice osolit ideálně hrubou mořskou solí. A tou Italové rozhodně nešetří. Doporučují na každých 100 g suchých těstovin použít 1 litr vody a 1 lžíci soli.

Jednoduché jídlo, které máte se vším všudy do 10 minut na stole 🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další recepty na myšičce

Polévka z pečené mrkve s domácím zeleným pestem

Když mrkev předem upečete a až poté z ní uvaříte polévku, budete překvapeni výbornou a intenzivní chutí. Výhodou jarní mrkve...

Polévka z pečené mrkve s domácím zeleným pestem

Když mrkev předem upečete a až poté z ní uvaříte polévku, budete překvapeni výbornou a intenzivní chutí. Výhodou jarní mrkve...

Salát s pečeným křupavým květákem a domácím ranch dressingem

Výživný salát plný barev, chuti a vlákniny. V hlavní roli růžičky květáku, které jsou atraktivně ochucené a do křupava upečené...

Pita sandwich s vege kuličkami a domácím dipem

Pita plná chuti s "nemasovými" kuličkami. Inspirujte se a zapojte do jídelníčku luštěniny...atraktivně. Když kuličky správně ochutíte, je vyhráno......

Reklama partnera myšičky